Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Συγγραφείς στα θρανία: Περιπέτεια στην Άγρια Δύση!



Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Πλάκα) για τέσσερις Δευτέρες του Φεβρουαρίου φέρνει τους συγγραφείς στα …θρανία!

Ένας πρωτότυπος κύκλος παρουσιάσεων που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά, αλλά και σε όσους αγαπούν το βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά και νέους.

Στην πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου στις 7μμ, θα συζητήσουμε με αφορμή το άκρως επίκαιρο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μπουτόπουλου, Η συμμορία των ξένων (εκδόσεις Φαίδρα)

Για το βιβλίο θα  μιλήσει ο συγγραφέας Τάκης Σιδερίδης και θα συντονίσει ο Κώστας Στοφόρος , δημοσιογράφος -συγγραφέας



Στη συζήτηση παρεμβαίνει και η συγγραφέας Λιλή Γάτη.

Το μυθιστόρημα μας μεταφέρει στην Άγρια Δύση σε μια πόλη -στη μέση του πουθενά- με το χαρακτηριστικό όνομα «Μπακσότ» που λυμαίνεται η εταιρία Silver and Gold, η οποία μάλιστα για να εξασφαλίσει υποταγμένους πολίτες χρησιμοποιεί την …εκπαίδευση. Έναν δάσκαλο που επί είκοσι χρόνια κάνει κόλαση τη ζωή των παιδιών και τα πειθαρχεί. Μέχρι που τα παιδιά αποφασίζουν να αντιδράσουν…. Η αφήγηση, συναρπαστική σαν καλό γουέστερν, εμπεριέχει πολλά μηνύματα σημαντικά τόσο για τους μικρούς, όσο και για τους μεγάλους. Η αλληλεγγύη, η ενότητα, η ανθρωπιά, ο αγώνας και η αντίσταση. Τίποτε δεν είναι ροζ σε αυτό το εξαιρετικό βιβλίο που όμως σου δίνει μια ανάσα και σου χαρίζει και τη μαγεία που χρειάζεται σε ένα καλό παραμύθι…

Πολλαπλά ενδιαφέρον το μυθιστόρημα μας δίνει τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε για τον τρόπο που μπορούμε μέσα από τη μυθοπλασία να προσεγγίσουμε σημαντικά θέματα που απασχολούν τη ζωή μας και την επικαιρότητα. 

Οι επόμενες συναντήσεις: 
 Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, Αγγελική Λάλου, Τελευταίο θρανίο, εκδόσεις Φίλντισι 

 Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, Κωνσταντίνος Πατσαρός, Το κουτί, εκδόσεις Μεταίχμιο 

 Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου, Αργυρώ Μουντάκη, Το κορίτσι του Πέτρου, εκδόσεις Μεταίχμιο

Πληροφορίες: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα
Τηλ.:2103250341,  6937219160   info@ekedisy.gr
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου