Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Δευτέρα 7 Μαρτίου: Κάτι Μυστήριο θα συμβεί στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης




Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, συνεχίζοντας για δεύτερο μήνα τις παρουσιάσεις βιβλίων στο πλαίσιο του κύκλου "Συγγραφείς στα θρανία" με το "Μάθημα 2ον -Ιστορία" σας καλεί να κουβεντιάσουμε με τρεις ξεχωριστούς συγγραφείς  που μέσα από τη μυθοπλασία και τα θέματά τους προσεγγίζουν διαφορετικές ιστορικές περιόδους προσφέροντας στα παιδιά πολύτιμες ιστορικές γνώσεις, συναρπάζοντας,  παράλληλα, με την αφήγησή τους.
Οι παρουσιάσεις/ συζητήσεις θα πραγματοποιηθούν τρεις Δευτέρες του Μαρτίου στις 7μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου (Τριπόδων 23 Πλάκα –Μετρό Ακρόπολη)
 Είσοδος Ελεύθερη

Πρώτη Συνάντηση- 7 Μαρτίου, 7μμ: Μυστήριο στην αρχαία Αθήνα (εκδόσεις Μίνωας)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Γιώργος Τσούκας - Εκπαιδευτικός
Ο συγγραφέας του βιβλίου Θάνος Κονδύλης
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κώστας Στοφόρος –δημοσιογράφος, συγγραφέας

Λίγα λόγια για το βιβλίο

421 π.Χ. Η Αθήνα έχει για λίγο ησυχάσει από τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, όμως παράξενα πράγματα συμβαίνουν στην πόλη. Όλα ξεκινούν με μια κλοπή στη Βιβλιοθήκη. Ποιος να έκλεψε τα επίσημα κείμενα των Ομηρικών Επών, το πιο ιερό βιβλίο της πόλης; Ο Διογένης, μαθητής στο Γυμνάσιο και …τεμπελάκος –κεντρικός ήρωας της ιστορίας- υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της κλοπής και δεν μπορεί να ησυχάσει αν δεν ανακαλύψει την αλήθεια. Επιστρατεύει τον Λαέρτη και τον Λυσίμαχο, τους δυο φίλους του και αναλαμβάνουν δράση. Θα ζήσουν δύσκολες και επικίνδυνες στιγμές, θα υποστούν μπόλικες τιμωρίες, όμως θα συμβάλλουν ώστε να καταπνιγεί μια μεγάλη συνωμοσία. Ένα βιβλίο διασκεδαστικό για μικρούς και μεγάλους, που μας κάνει να δούμε από κοντά και να ζήσουμε ολοζώντανα την καθημερινότητα της αρχαίας Αθήνας.

Και συνεχίζουμε:

 -21 Μαρτίου Λίτσα Ψαραύτη, Η σπηλιά της γοργόνας, εκδόσεις Πατάκη

-28 Μαρτίου Αγγελική Δαρλάση, Όταν έφυγαν τ' αγάλματα, εκδόσεις Μεταίχμιο   
           

Πληροφορίες: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα
Τηλ.:2103250341,  6937219160   info@ekedisy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου