Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στο «Μαζί να τα Φάμε»



Την Κυριακή 20 Μαρτίου το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης θα βρεθεί στο Χαλάνδρι (4ο Δημοτικό, Σαλαμίνος & Αριστοφάνους -Κάτω Χαλάνδρι) και θα παρουσιάσει δράσεις για σημαντικό σκοπό στο πλαίσιο της 29ης Διανομής του "Μαζί να τα φάμε".
 
Θα είναι μια μέρα γεμάτη δράσεις για τα παιδιά στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Πιάσε το χέρι μου» -Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες
 
Η ομάδα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σε συνεργασία με παιδαγωγούς και συγγραφείς οργανώνει μια σειρά δράσεων που θα υλοποιηθούν παράλληλα με τη διανομή του Μαρτίου, από τις 10 πμ.

Μαζί μας θα είναι:
10.00- 11.00 Αργυρώ Μουντάκη –συγγραφέας
Το κορίτσι του Πέτρου (Εκδόσεις Μεταίχμιο), μια ιστορία εφηβικής αγνής αγάπης και σχολικών προστριβών και διενέξεων θα μας αφηγηθεί η ίδια η συγγραφέας, η Αργυρώ Μουντάκη, ενώ θα κάνει και διαδραστικά παιχνίδια με τα παιδιά. Η Αλίσα, μια μικρή αλλοδαπή δυσκολεύεται στη νέα της ζωή στην Ελλάδα. Ποιος θα βρεθεί απέναντί της και ποιος πλάι της;
12.00 - 13.00 Ελένη Σβορώνου -συγγραφέας
 Σκληρό καρύδι, μαλακή ψίχα: Διαβάζουμε, γράφουμε, παίζουμε παρέα με την Αϊσέ και τον αδερφό της. Με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου Σκληρό Καρύδι - εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, δημιουργούμε, σκεφτόμαστε, παίζουμε.
Παράλληλη δράση/ Ανοικτό εργαστήριο
Από την ομάδα του Μουσείου με τις εκπαιδευτικούς Σπυριδούλα Χρόνη –Άλκηστη Γεωργούλη  και τον συγγραφέα Κώστα Στοφόρο
Μηνύματα ελπίδας
Ελάτε να φτιάξουμε μαζί ένα δώρο για τα παιδιά και να τους μεταφέρουμε μηνύματα ελπίδας  και αισιοδοξίας



Για το Μαζί να τα Φάμε,διαβάσαμε σήμερα ένα πολύ καλό αφιέρωμα στο http://www.ert.gr, απ' όπου αντιγράφουμε:


"Συμπλήρωσε τρια χρόνια ζωής και δράσης και «πάτησε» τον τέταρτο χρόνο, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλανδρίου «Μαζί να τα Φάμε», που ήδη έχει στο ενεργητικό της σημαντικές παρεμβάσεις. Για όλα αυτά μίλησαν στο ert.gr οι εθελόντριες του «Μαζί να τα Φάμε» Σταυρούλα Χριστουλάκη και Αγγελίνα Γιαννετοπούλου.
Πότε ιδρύθηκε η πρωτοβουλία «Μαζί να τα φάμε» και ποιοι λόγοι οδήγησαν στη συγκρότησή της;
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγύης Χαλανδρίου «Μαζί να τα φάμε» είναι μία κινηματική ομάδα και αποτελείται αποκλειστικά από εθελοντές. Ξεκινήσαμε τη δράση μας το Δεκέμβρη του 2012. Είχε προηγηθεί το πρώτο μνημόνιο, οι περικοπές στους μισθούς, η εκτίναξη των αυξητικών ποσοστών της ανεργίας και των αυτοκτονιών. Στο Χαλάνδρι, της μικρο-μεσαίας κοινωνικής διαστρωμάτωσης, γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που παρόμοια δεν έχει γνωρίσει η χώρα στο πρόσφατο παρελθόν. Ο αντίκτυπος ήταν άμεσος. Μαγαζιά έκλειναν, παιδιά σταμάταγαν δραστηριότητες και δεν είχαν δεκατινό για το σχολείο, οικογένειες μετακόμιζαν για να μείνουν με τους παππούδες, όλο και περισσότεροι δυσκολευόμασταν να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και την ίδια στιγμή οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ κάλπαζαν...."

Η συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου