Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

«Το μυστικό της Δαχτυλιδόπετρας» - Ένα βιβλίο με άρωμα μαστίχας!



Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία το νέο παιδικό εικονογραφημένο βιβλίο με τίτλο «Το μυστικό της Δαχτυλιδόπετρας» και θέμα ένα υπέροχο γέννημα της ελληνικής γης, τη μαστίχα. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας και σε όσους ενήλικες μπορούν και αισθάνονται ακόμη παιδιά, θυμίζοντας σε όλους τη δύναμη και την αξιοσύνη του τόπου μας και των ανθρώπων της.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 2 Απριλίου στις 11.30 στο Σύλλογο Ιμβρίων Αθηνών
(Ελ. Βενιζέλου 80, Νέα Σμύρνη)

Λίγα λόγια για την ιστορία 

Ο μικρός Ζαχαρίας θα ζήσει στη μυροβόλο Χίο μια αναπάντεχη περιπέτεια που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει την οικογενειακή του ταυτότητα και ιστορία. Με φαντασία κι ευαισθησία, με αγάπη και σεβασμό στην παράδοση, θα έρθει κοντά στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και θα γνωρίσει το προϊόν που παράγεται αποκλειστικά στο νησί του και είναι περιζήτητο σ’ ολόκληρο τον κόσμο: τη μαστίχα.

Την ιστορία υπογράφει η παιδαγωγός και συγγραφέας Εύη Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου, δίνοντας στα παιδιά μία γοητευτική περιπέτεια που ανασκαλεύει συγχρόνως πολύτιμες μνήμες, εικόνες, ήχους και ακούσματα. Ο πολυβραβευμένος εικονογράφος Νικόλας Ανδρικόπουλος αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο χρώματα, γεύσεις και αρώματα στις σελίδες ενός βιβλίου που ανταποκρίνεται σε όλες τις αισθήσεις μας.

Επιπλέον το βιβλίο είναι ιδανικό για αξιοποίηση σε εκπαιδευτικά προγράμματα σχολείων, μουσείων, συλλόγων, φορέων. Στο τέλος της έκδοσης περιλαμβάνεται παράρτημα με βασικές γνώσεις και πληροφορίες για τη μαστίχα και την καλλιέργειά της.

Την έκδοση επιμελήθηκε η Βασιλική Τζόκα. Η παραγωγή έγινε στο ατελιέ γραφικών τεχνών Macart-Μ.ΒΑΡΟΥΞΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ, η εκτύπωση από την COLORPRINT ΕΠΕ http://www.colorprint.gr/ και η βιβλιοδεσία από τη ΔΕΔΕΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ.

Η έκδοση «Το μυστικό της Δαχτυλιδόπετρας» στηρίχθηκε στην ιδέα του Στέλιου Μικέδη και υλοποιήθηκε με τη δική του προσφορά.

Το βιβλίο διατίθεται σε βιβλιοπωλεία και επιλεγμένους χώρους από την Alta Carta - ΜΙΚΕΔΗΣ ΑΒΕΕ. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.altakarta.gr/., Σερίφου 13, T.K.: 136 71, Αγ. Άννα, Αχαρναί, τηλέφωνο: 210 23 85 220, fax: 210 23 85 221, e-mail: info@altakarta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου