Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Συγγραφείς στα θρανία: Τα Βιωματικά Εργαστήρια του Μαΐου



Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων/ βιωματικών εργαστηρίων με τον τίτλο  «Συγγραφείς στα θρανία» θα έχει καλεσμένους:

Δευτέρα 9 Μαΐου 7.00 -9.00 μ.μ.
Καλλιόπη Γραμμένου: «Τα φτερωτά σανδάλια του μικρού  Παυσανία», εκδόσεις ΄Ιαμβος.

 
Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς,  γονείς και παιδιά.  Ο Παυσανίας και η Κυβέλη έρχονται κοντά μας με τα φτερωτά σανδάλια για να ταξιδέψουμε πάνω από τα βουνά της Ελλάδας…Οδηγός μας; Μα φυσικά ο παππούς Ντίνος και τα παραμύθια του! Μύθοι - μύθοι κι άλλοι μύθοι, για να γίνουμε όλοι ήρωες σ’ αυτό το παραμύθι! Και δεν θα σταματήσουμε εκεί, καθώς μέσα από αινίγματα να βρούμε τους Θεούς του Ολύμπου… και παίζοντας τυφλόμυγα θα σώσουμε τον Δία από τον πατέρα του τον Κρόνο… Αλλά μιας και το ταξίδι μας είναι διασκέδαση, με τη βοήθεια του ρυθμού, θα παίξουμε το χορό των χαμένων συμβόλων! Ελάτε να βρούμε στο χάρτη τους ήρωες- θεούς και να κάνουμε την αντιστοιχία με το βουνό και το νομό που «έδρασαν». Να παίξουμε memory με τα σύμβολα των 12 Θεών και με τη βοήθεια του ρυθμού, να βρούμε τα ζευγάρια τους (θεοί- σύμβολα).


Δευτέρα 16 Μαΐου 7.00 -9.00 μ.μ.
Θεόδωρος Καρακασίδης: «Ρούλης ο επιστημογατούλης», εκδόσεις Διάφορος


Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς,  γονείς και παιδιά. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  Θ. Καρακασίδης  με αφορμή το βιβλίο του μας δείχνει πως μπορούμε να προσεγγίσουμε με ευχάριστο και με κατανοητό τρόπο έννοιες της φυσικής επιστήμης και να βοηθήσουμε τα παιδιά να αντιληφθούν  πώς οι νόμοι της φύσης λαμβάνουν χώρα στη καθημερινή τους ζωή με την πραγματοποίηση απλών πειραμάτων.





Τρίτη 24 Μαΐου 7.00 -9.00 μ.μ.
Ελένη Σβορώνου «Ψαροντουφεκάς» , εκδόσεις Καλειδοσκόπιο


«Διαβάζοντας και με τις έξι αισθήσεις: μια πρόταση ανάγνωσης βιβλίων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας με αφορμή έναν Ψαροντουφεκά». Η συγγραφέας προτείνει σε εκπαιδευτικούς, γονείς, εμψυχωτές, συντονιστές λέσχης ανάγνωσης για παιδιά και εφήβους, αλλά και ανήσυχους αναγνώστες, μια προσέγγιση του κειμένου μέσα από τις αισθήσεις. Θα αναζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους ένα κείμενο ερεθίζει τις αισθήσεις μας, θα κρίνουμε αν το πετυχαίνει ή όχι, θα συζητήσουμε πάνω στην αίσθηση που υποβάλλει το κείμενο, παρά στα νοήματα που θέλει να μεταδώσει, και θα επιχειρήσουμε να γράψουμε τις δικές μας μικρές ιστορίες των έξι αισθήσεων!
(Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους μια φωτογραφία από καλοκαιρινές διακοπές στη θάλασσα ή αλλού στη φύση!)



Τη σειρά «Συγγραφείς στα θρανία» συντονίζει ο δημοσιογράφος –συγγραφέας Κώστας Στοφόρος

Πληροφορίες: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα
Τηλ.:2103250341,  6937219160   info@ekedisy.gr
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου