Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Πέμπτη 2 Ιουνίου: Βραδιά Τζιμ Μόρισον στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης




Ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ του Νίκου Ελληνικάκη  με φωτογραφίες της Ασπασίας Κουλύρα στο popaganda.gr (29.11.2014) με τον τίτλο «Μα καλά, ποιος μένει στ’ Αναφιώτικα;» ήταν αυτό που μας έδωσε την ιδέα να οργανώσουμε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μια βραδιά αφιερωμένη στον Τζιμ Μόρισον!

Στο ρεπορτάζ ο πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων των Αναφιώτικων Χρήστος Παπούλιας αποκάλυπτε ότι ο Τζιμ Μόρισον έζησε για κάποια περίοδο σε αυτή τη γειτονιά -νησί στην καρδιά της Αθήνας.

Μάλιστα το σπίτι υπάρχει ακόμη και το αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός:

Το σπίτι όπου έμεινε ο Τζιμ Μόρισον στα Αναφιώτικα


Σκεφτήκαμε λοιπόν να αφιερώσουμε μια καλοκαιρινή βραδιά σε αυτή την άγνωστη πτυχή της ιστορίας του ηγέτη των Doors.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα θα ξεκινήσουμε με μια βόλτα -ξενάγηση στα Αναφιώτικα. Στη συνέχεια, στην αυλή του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε βίντεο, να ακούσουμε τραγούδια των  Doors και να διαβάσουμε ποιήματα και κείμενα του Τζιμ Μόρισον.



Μαζί μας θα είναι και το YAMAS η πρώτη ελληνική σειρά ποτών/ αναψυκτικών από ελληνικά αποστάγματα – Ούζο, Μαστίχα και Τσίπουρο -. Χαμηλόβαθμα Αλκοολούχα ποτά (4% αλκοόλ), πλούσια σε ανθρακικό, συνοδευόμενα από διάφορες γεύσεις, σε vintage συσκευασία.





Για τους παλιότερους οι Doors συνδέονται με τα μαθητικά μας χρόνια. Πόσες σχολικές τσάντες δεν είχαν γραμμένο επάνω το όνομα-  έμβλημα του συγκροτήματος; Πόσα πάρτυ της εποχής δέθηκαν με τη μουσική τους;

Ακόμη και σήμερα όμως εξακολουθεί η ποίηση και η μουσική τους να μας μιλούν, 45 χρόνια μετά τον θάνατό του στις 3 Ιουλίου του 1971 στο Παρίσι.

Ο Τζιμ Μόρισον έφυγε τόσο πρόωρα και άφησε πίσω του τόσο πλούσιο έργο, τόσο ώστε να περιλαμβάνεται στους εκατό σημαντικότερους μουσικούς όλων των εποχών…

Για τη ζωή του μπορείτε να διαβάσετε και στο εξαιρετικό αφιέρωμα του TVXS με τον τίτλο «Τζιμ Μόρισον, «κατά τον δαίμονα εαυτού»…»  Ο τίτλος αναφέρεται στην επιγραφή μαρμάρινης πλάκας που τοποθέτησε το 1990 ο πατέρας του στον τάφο του και αναγράφει στα αρχαία ελληνικά « ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ», που ερμηνεύεται ελεύθερα ως «πιστός στο ίδιο του το πνεύμα».





Πληροφορίες- κρατήσεις θέσεων  info@ekedisy.gr -τηλ. 210 3250341
Το κόστος συμμετοχής είναι 7 ευρώ ανά άτομο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου