Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Με την Κούπα του Πτολεμαίου στον Ευριπίδη στη Στοά

Μεγάλη η χαρά μου να βρεθώ χθες στον "Ευριπίδη στη στοά" για να παρουσιάσουμε την "Κούπα του Πτολεμαίου -Περιπέτεια στο Πόρτο Ράφτη" (εκδόσεις Ιπτάμενο Κάστρο) μαζί με μαι εκλεκτη συντροφιά: Την εκπαιδευτικό και συγγραφέα Αργυρώ Μουντάκη, την αρχαιολόγο και συγγραφέα Εύη Πίνη, τον ζωγράφο Νίκο Οικονομίδη και την ηθοποιό Σοφιάννα Θεοφάνους.


Μαζί μας συνταξιδιώτες φίλοι, γείτονες, Χαλανδραίοι, συγγενείς, συγγραφείς αλλά και άνθρωποι που έβλεπα για πρώτη φορά.

Να ξεκινήσω από την άψογη φιλοξενία του βιβλιοπωλείου και των ανθρώπων του με ξεχωριστές ευχαριστίες στην Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου που ήταν δίπλα μας για ...όλα!

Η Αργυρώ Μουντάκη συντόνισε με το χαμόγελο τη συζήτηση που ξεκίνησε με ένα βίντεο μετά μουσικής και με ανάγνωση ενός παραμυθιού από την "Κούπα".


Η Σοφιάννα Θεοφάνους με τον όμορφο τρόπο που διάβασε με έκανε κι εμμένα να νιώσω σα αν τα ακούω όλα για πρώτη φορά. Απολαυστική ήταν όταν μας είπε πως λέγονται οι "Επικίνδυνες Αποστολές" στα ...ρώσικα!


Η Εύη Πίνη, εύστοχη -όπως πάντα- μας ταξίδεψε στο βιβλίο και στην ιστορία ενώω μας ήρθε και με μια έκπληξη: Το ολοκαίνουργιο βιβλίο "Είμαι ο Λέων των Κυθήρων και έχω μια ιστορία να σας πω" που κυκλοφόρησε με αφορμή τα εγκαίναι του Αρχαιολογικού Μουσείου των Κυθήρων.


Ο Νίκος Οικονομίδης μας ταξιδεψε με τη δύνναμη του λόγου και της εικόνας στο αγαπημένο Πόρτο Ράφτη, δίνοντας μαι ξεχωριστή οπτική για το βιβλίο.


Γενικώς περάσαμε όμορφα και τα χαμόγελα περίσσεψαν...



Ευχαριστώ τον Νίκο Γκοσσέ για τις φωτογραφίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου