Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Μαθήματα Ελληνικών στη Κίνα!

Νοέμβριος 2012- Επίσκεψη στο CRI

Νοέμβριος 2012- Επίσκεψη στο Ελληνικό Τμήμα του CRI

Νοέμβριος 2012- Επίσκεψη στο Ελληνικό Τμήμα του CRI

Νοέμβριος 2012- Επίσκεψη στο Ελληνικό Τμήμα του CRI


Το Νοέμβριο του 2012 είχα την τύχη να συμμετέχω σε μια δημοσιογραφική αποστολή στη Κίνα, καλεσμένος της Ένωσης των Κινέζων Δημοσιογράφων....

Μια ανταλλαγή μειλ με έκανε σήμερα να θυμηθώ τη συγκίνηση που νιώσαμε όλοι οι μετέχοντες της αποστολής όταν επισκεφθήκαμε το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Ραδιοφώνου της Κίνας.




Αξίζει να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του όπου σήμερα φιλοξενείται ένα πραγματικά ξεχωριστό ρεπορτάζ.

Διαβάζω στον πρόλογο:

"... "Είναι κινέζικα για μας...αλλά θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά" είπαν οι Κινέζοι φοιτητές που μαθαίνουν ελληνικά στο Πεκίνο.
Την Κυριακή στις 8 Μαΐου, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, ρίχνοντας μια ματιά στην τάξη με τους Κινέζους μαθητές και την Ελληνίδα καθηγήτρια που τους διδάσκει την ελληνική γλώσσα...."

Δείτε το βίντεο εδώ


Το Διεθνές Ραδιόφωνο της Κίνας (συντομογραφία στα αγγλικά CRI) είναι ο μόνος ραδιοφωνικός σταθμός της Κίνας που απευθύνεται στο διεθνές κοινό. Η ιστοσελίδα του τμήματος ελληνικών του CRI (greek.cri.cn) που άνοιξε επίσημα το Σεπτέμβριο του 2009, λειτουργεί σαν γέφυρα ΜΜΕ μεταξύ των δύο μεγάλων πολιτισμών της Ανατολής και της Δύσης. Επί του παρόντος, το τμήμα ελληνικών του CRI μέσα από τρεις πλατφόρμες και συγκεκριμένα της ιστοσελίδας, της ειδικής έκδοσης για κινητά τηλέφωνα και της εκπομπής σε FM στην Αθήνα, λειτουργεί για το ευρύ κοινό στην Ελλάδα και στην Κύπρο σαν μέσο ενημέρωσης και πληροφόρησης σχετικά με την Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου