Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Σεμινάριο για τη Μουσειακή Εκπαίδευση στη Λάρισα



Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
ταξιδεύει στη Λάρισα



Σεμινάριο με θέμα την Μουσειακή Εκπαίδευση πραγματοποιείται την Τετάρτη 11 Μαΐου από τις 5.30 έως τις 8.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Διαχρονικού Μουσείου  Λάρισας.
Το σεμινάριο συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων), τους Σχολικούς Συμβούλους Δημοτικής Εκπαίδευσης & Πρ. Αγ. Π.Ε. Λάρισας, τους Σχολικούς Συμβούλους Δ.Ε. Λάρισας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.
Την Επιστημονική ευθύνη του σεμιναρίου έχουν η Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή, Σχολική Σύμβουλος και Διευθύντρια του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και η κ. Σταυρούλα Σδρόλια, Προϊσταμένη της  Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας. Στο σεμινάριο θα συμμετέχει ως εισηγητής και ο δημοσιογράφος –συγγραφέας Κώστας Στοφόρος συνεργάτης του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.
Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκαπίδευσης & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, και εντάσσεται στα πλαίσια του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Περιβάλλον, Παράδοση, Εκπαίδευση. Ερευνώντας το παρελθόν του τόπου μου, ενεργοποιούμαι για το μέλλον του», με φορέα – ιδρυτή τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας με σκοπό την στήριξη των εκπαιδευτικών μελών (παλαιών, νέων ή μελλοντικών) του Δικτύου.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητικό και βιωματικό μέρος.
Θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στη μόνιμη Συλλογή του Διαχρονικού Μουσείου, ενώ θα παρουσιαστούν στοιχεία για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, σε παιδιά και γονείς. Μέσα από το βιωματικό εργαστήριο θα παρουσιαστεί αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζεται η ιστορία με την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού περιπάτου και του παραμυθιού.

Στην έναρξη του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τις συμμετοχές  σχολείων του Νομού Λάρισας στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό που συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ο διαγωνισμός είχε ως θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου». Τα σχολεία του Νομού Λάρισας έλαβαν διακρίσεις στην Τελετή Βράβευσης που έγινε στο Μουσείο Ακρόπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου