Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Ένα βιωματικό εργαστήριο για να γνωρίσουμε τα βουνά και τους μύθους τους



Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 7.00 -9.00 μ.μ. στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ξεκινά ο νέος κύκλος εργαστηριων για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά. Πρώτη καλεσμένη η
Καλλιόπη Γραμμένου με τα «Τα φτερωτά σανδάλια του μικρού  Παυσανία»  (εκδόσεις ΄Ιαμβος)
 
Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς,  γονείς και παιδιά.  Ο Παυσανίας και η Κυβέλη έρχονται κοντά μας με τα φτερωτά σανδάλια για να ταξιδέψουμε πάνω από τα βουνά της Ελλάδας…Οδηγός μας; Μα φυσικά ο παππούς Ντίνος και τα παραμύθια του! Μύθοι - μύθοι κι άλλοι μύθοι, για να γίνουμε όλοι ήρωες σ’ αυτό το παραμύθι! Και δεν θα σταματήσουμε εκεί, καθώς μέσα από αινίγματα να βρούμε τους Θεούς του Ολύμπου… και παίζοντας τυφλόμυγα θα σώσουμε τον Δία από τον πατέρα του τον Κρόνο… Αλλά μιας και το ταξίδι μας είναι διασκέδαση, με τη βοήθεια του ρυθμού, θα παίξουμε το χορό των χαμένων συμβόλων! Πάρτε μια βαθιά ανάσα και το ταξίδι μας αρχίζει… Ελάτε να βρούμε στο χάρτη τους ήρωες- θεούς και να κάνουμε την αντιστοιχία με το βουνό και το νομό που «έδρασαν». Να παίξουμε memory με τα σύμβολα των 12 Θεών και με τη βοήθεια του ρυθμού, να βρούμε τα ζευγάρια τους (θεοί- σύμβολα).

 Λίγα λόγια για το βιβλίο
 
Μια φορά κι έναν καιρό, όχι και τόσο μακρινό, ζούσαν σ’ ένα συνηθισμένο σπιτικό ο μικρός Παυσανίας και η μικρή Κυβέλη… Τα παραμύθια του παππού Ντίνου, ήταν τα φτερωτά σανδάλια, του μικρού Παυσανία. Αυτά που τον ταξίδευαν πάνω από τα βουνά των αστεριών, εκεί που οι μύθοι έστηναν χορό. Στο δασωμένο βουνό συνάντησε τον Ερμή να παίζει τη λύρα του και τις Μούσες ν’ απολαμβάνουν τις μελωδίες του Πάνα… Εκεί πάνω στον Όλυμπο, στο Πάνθεον των Θεών, άκουσε για μια φυλή… την Ελληνική και πιάνοντας κουβέντα με την αδερφή του την Κυβέλη, έκαναν μέρος του παιχνιδιού, τα σύμβολά τους! 
Φόρεσε το χιτώνα της φωτιάς και μαζί με τους Τιτάνες μπήκε στα σπίτια των δράκων, ζώντας τη δική του περιπέτεια, το δικό του μύθο… Φορέστε και σεις τα δικά σας φτερωτά σανδάλια… και ταξιδέψτε μαζί του, ως νέοι μικροί εξερευνητές!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου