Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Η Φυσική είναι Παιχνίδι!



Χθες ένας ακόμη συγγραφέας  κάθισε στα θρανία του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, δίνοντάς μας πολύτιμα μαθήματα για το πως μπορούμε μέσα από το παραμύθι και το παιχνίδι να καταπιαστούμε ακόμη και με δύσκολες έννοιες.
 
Ήταν ένα πραγματικό Βιωματικό Εργαστήριο. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Θεόδωρος Καρακασίδης, με αφορμή το βιβλίο του «Ρούλης ο επιστημογατούλης» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάφορος, μας έδειξε χθες με τον λόγο και τα απλά πειράματα που σχεδίασε ότι και η μάθηση της Φυσικής μπορεί να γίνει παιχνίδι.




Περάσαμε δυο ωρες νιώθοντας κι εμείς κάτι από τη μαγεία αυτής της επιστήμης.
Οι πολλλοί εκπαιδευτικοί και φοιτητές που βρέθηκαν χθες στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης αποκόμισαν πολλά πολύτιμα εργαλεία που θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στις σπουδές και στην τάξη τους.


Ακολουθει την  ερχόμενη Τρίτη 24 Μαΐου 2016 (7.00 -9.00 μ.μ.) Βιωματικό Εργαστήρι με την Ελένη Σβορώνου:  «Διαβάζοντας και με τις έξι αισθήσεις: μια πρόταση ανάγνωσης βιβλίων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας με αφορμή έναν Ψαροντουφεκά».




Τη σειρά «Συγγραφείς στα θρανία» συντονίζει ο δημοσιογράφος –συγγραφέας Κώστας Στοφόρος
Πληροφορίες: Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα
Τηλ.:2103250341,  6937219160   info@ekedisy.gr
Είσοδος Ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου