Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Διαμορφώθηκαν δυο αίθουσες στο Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού από το ΙΚΕΑ -ως επιβράβευση της εξαιρετικής συμμετοχής στον Β Πανελλήνιο Διαγωνισμό με θέμα "Η ιστορία του σχολείου μου"





Αίθουσα Εικαστικών



Αίθουσα Θεατρικής Αγωγής



Πριν από μερικούς μήνες, στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου στο  Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου η τελετή απονομής των βραβείων του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Η ιστορία του σχολείου μου».
Στον διαγωνισμό που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων συμμετείχαν εκατοντάδες σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα. 

Αναζητώντας χορηγούς και υποστήριξη είχαμε τη χαρά να ανταποκριθεί στο αίτημά μας ο Όμιλος Φουρλή, που αγκάλιασε την προσπάθειά μας και έτσι αποφασίστηκε πως θα διαμορφώσει μέσω των καταστημάτων ΙΚΕΑ και του εξειδικευμένου προσωπικού τους μια σχολική αίθουσα ενός από τα σχολεία που έλαβαν βραβείο.

Το Σχολείο αυτό ήταν το Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού Κοζάνης και το ΙΚΕΑ Ιωαννίνων που ανέλαβε το έργο διαμόρφωσε τελικά τις δυο αίθουσες που βλέπουμε στις πιο πάνω φωτογραφίες:
Αίθουσα Ειμαστικών και Αίθουσα Θεατρικής Αγωγής. Πραγματικά λειτουργικές, θα εξασφαλίσουν τον χώρο για τις πλούσιες δράσεις του σχολείου.

Θερμές οι ευχαριστίες για τον Όμιλο Φουρλή και το ΙΚΕΑ. Ελπίζουμε να τους έχουμε κοντά μας και στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό με θέμα "Το σχολείο που ζήσαμε- το σχολείο που ονειρευόμαστε"

Διαβάζουμε στην "Εκπαιδευτική Φωνή":
"Δυο νέες αίθουσες  διαμορφώθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Βελβεντού, μετά την δημιουργία της σχολικής βιβλιοθήκης που είχε γίνει στην αρχή της χρονιάς.

 Πρόκειται για μια αίθουσα Εικαστικών και μια αίθουσα Θεατρικής Αγωγής, για τις διδακτικές ανάγκες του σχολείου. Ο πλήρης εξοπλισμός των δυο αιθουσών ήταν μια χορηγία του Ομίλου Φουρλή-καταστήματα ΙΚΕΑ.

Η δημιουργία των δυο αιθουσών είναι το αποτέλεσμα της μεγάλης δραστηριότητας του σχολείου μας, με τη συμμετοχή σε προγράμματα, εργασίες και πανελλήνιους διαγωνισμούς και λόγω αυτών μας έγινε η πρόταση για την χορηγία.

Ευχαριστούμε πολύ τον Όμιλο Φουρλή και προσωπικά την κυρία Λήδα Φουρλή, υπεύθυνη του κοινωνικού έργου του Ομίλου.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους φίλους που πρότειναν το σχολείο μας για να γίνει αυτό το έργο και όλους όσους μας στήριξαν και βοήθησαν στην πραγματοποίησή του.

Να είναι βέβαιοι όλοι, ότι θα αξιοποιηθούν οι δυο αίθουσες με τον καλύτερο τρόπο για τη μόρφωση των μαθητών μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου