Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Εργαστήριο με Πειράματα Φυσικής από έναν γάτο -επιστήμονα!


    
Τη Δευτέρα 16 Μαΐου στις 7 το απόγευμα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης επίτιμος    καλεσμένος μας θα είναι ο Ρούλης ο Επιστημογατούλης με την Επιστημοπαρέα του σε ένα Βιωματικό Εργαστήριο, όπου θα ανακαλύψουμε τη μαγεία της Φυσικής και θα κάνουμε τα δικά μας πειράματα.

Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί είναι καλεσμένοι σε αυτό το ταξίδι στον κόσμο της Φυσικής


Ο Ρούλης είναι ένας γατούλης που του αρέσει η γνώση. Για καλή του τύχη ζει με τον κύριο Δωρόθεο, έναν καθηγητή Φυσικής στο Πανεπιστήμιο. Πολλές φορές μπορεί και παρακολουθεί κι αυτός μαθήματα και μαθαίνει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για τη φύση και τον κόσμο. Οι φίλοι του τον φωνάζουν Επιστημογατούλη. Στην αυλή του σπιτιού που μένει ο Ρούλης, αλλά και στην παιδική χαρά μαζεύονται οι φίλοι του: η Θούλη η γατούλα, το σκυλάκι ο Θάκης, η Τω η χελωνίτσα και κουβεντιάζουν με τον Ρούλη για τα φυσικά φαινόμενα: τις περιστροφές του ήλιου και τη γης, τη βαρύτητα και τόσα άλλα, για τα οποία μικροί και μεγάλοι απορούν και ρωτούν. Α, κάνουν και τα δικά τους πειράματα! Μέσα από τις κουβέντες τους, ξεπηδούν αβίαστα ιδέες και απαντήσεις για τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε. Έτσι η μικρή μας παρέα κάνει τη Φυσική και την Επιστήμη ένα ευχάριστο παιχνίδι προς τη γνώση – όπως άλλωστε πρέπει να είναι. Τι λέτε παιδιά, έρχεστε στην επιστημοπαρέα μας;



Ελάτε να γνωριστούμε

 και να κάνουμε τα δικά μας Πειράματα!...



Θεόδωρος Καρακασίδης: «Ρούλης ο επιστημογατούλης», εκδόσεις Διάφορος


 
Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς,  γονείς και παιδιά. Ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  Θ. Καρακασίδης  με αφορμή το βιβλίο του μας δείχνει πως μπορούμε να προσεγγίσουμε με ευχάριστο και με κατανοητό τρόπο έννοιες της φυσικής επιστήμης και να βοηθήσουμε τα παιδιά να αντιληφθούν  πώς οι νόμοι της φύσης λαμβάνουν χώρα στη καθημερινή τους ζωή με την πραγματοποίηση απλών πειραμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου