Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Κυριακή 26 Ιουνίου: Με το "Εργαστήρι" για τα παιδιά



                                  
40 χρόνια  «Το Εργαστήρι»

Ν’ αφήνεις τη στεριά
Πάνω στο νερό δεμένος

Και να φτάνεις πιο μακριά
Απ’ αυτό που ‘σαι φτιαγμένος

(Οδυσσέας Ιωάννου)

    Μπορούν να χωρέσουν σαράντα χρόνια Ταξίδι σε μια μέρα; ΄Ισως να είναι δύσκολο, ή ακόμα καλύτερα, αδύνατο. Το Εργαστήρι, ωστόσο, το οποίο κλείνει φέτος τέσσερις δεκαετίες δίνοντας φτερά σε γενιές και γενιές παιδιών να πετάξουν από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό έχοντας τα πιο γερά θεμέλια, κάνει έναν απολογισμό ζωής με μια μεγάλη γιορτή.

   Το ραντεβού είναι ολοήμερο και δίνεται την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 στον Ελληνικό Κόσμο. Ξεκινά με δραστηριότητες όπως κουκλοθέατρο, θεατρικό παιχνίδι, παραμύθια, κατασκευές και προβολή διαφανειών από τη ζωή του σχολείου (11. 00 – 13.00), συνεχίζεται με περιήγηση σε έντυπα κι εργασίες του σχολείου (17.30 – 18.30), και κορυφώνεται με μια μεγάλη μουσική εκδήλωση (ώρες 19.00 – 21.00) στο Θέατρον (αίθουσα  Αντιγόνη) του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί, παιδοψυχίατροι αλλά και εκατοντάδες απόφοιτοί του από το 1976 που ξεκίνησε να λειτουργεί ως σήμερα συνεχίζοντας με την ίδια αγάπη, πίστη και πάθος την αποστολή του.

    Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, τραγουδιστές όπως ο Δημήτρης Μπάσης, η Στέλλα Κονιτοπούλου, η Ευγενία Συριώτη, παιδοψυχίατροι όπως η Χριστίνα Σαμαρά, συγγραφείς όπως η Ανθή Δοξιάδη κ.α. Η σκηνοθεσία είναι των Φρόσως Κόρρου και Δημήτρη Κουρούμπαλη, ενώ οι το «Εργαστήρι» ζωντανεύουν επί σκηνής οι ηθοποιοί της ομάδας So 7. Το καλωσόρισμα κάνει η ψυχή του Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου και ιδρύτριά του, εκπαιδευτικός, Ιωάννα Τζίκα Στρατάκη.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016
40 Χρόνια «Το Εργαστήρι»
Θέατρον, αίθουσα Αντιγόνη
Κέντρο Πολιτισμού, Ελληνικός Κόσμος
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τηλ: 212 254000


Περισσότερες πληροφορίες:
Το Εργαστήρι
Τηλ: 210 9632140











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου