Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου: "Τα παιδιά προάγουν τις Τέχνες!"


Αναδημοσίευση από το Halandri Pedia


Μετά από ένα εκπληκτικό τριήμερο στο ανοιχτό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης της Τούφας Χαλανδρίου, όλοι οι παρευρισκόμενοι γονείς, συγγενείς και άλλοι θεατές καταλάβαμε πως τα παιδιά μας κρύβουν απεριόριστη δύναμη μέσα τους. Κάποια από αυτά μάλιστα, δεν απέχουν από το να τους απολαμβάνουμε σε λίγα χρόνια σε μεγάλες ομάδες και να σηκώνουν περήφανα τη σημαία της χώρας μας. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, μας απέδειξαν πόσο αγαπούν το μπάσκετ και αγωνίζονται μέχρι και το τελευταίο άκουσμα της κόρνας. Και μέσα σε 10 αναμετρήσεις όλοι νιώσαμε τη ζωντάνια αυτών των μικρών αθλητριών και αθλητών να μας συνεπαίρνει, σ'ένα μίνι τουρνουά μπάσκετ που τα είχε όλα. Τρίποντα (κι ας μην μετρούσαν), buzzer beater, αυτοματισμούς στην επίθεση και την άμυνα και ότι άλλο όμορφο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Το εναρκτήριο λάκτισμα πάντως ήταν κυριολεκτικό λάκτισμα. Οι μικροί μαθητές μας παρουσίασαν τις τεχνικές που έχουν μάθει στο Tae Kwon Do, με τα πόδια και τα χέρια τους να παρουσιάζουν μια αρμονία και δύναμη μαζί σαν ένα. Μέσα στον διαθέσιμο χρόνο οι μικροί μαχητές με μουσική υπόκρουση, εκτέλεσαν μοναδικά τα poomsae (φόρμες) τους και έδειξαν πως τα ξύλα δεν τους αντιστέκονται πια.

Η Κυριακή όμως επιφύλλαξε σε όλους ένα πολύ γλυκό κλείσιμο στα αθλητικά δρώμενα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου. Μαθήτριες Δημοτικού σαγήνευσαν τους θεατές με τις εκπληκτικές τους χορογραφίες στη Ρυθμική Γυμναστική, την ίδια ώρα που η κορδέλλες γέμιζαν τον χώρο μπροστά τους και οι μελλοντικές γυμνάστριες εκτελούσαν διάφορες όμορφες ασκήσεις σε αρμονία με τη μουσική.

Βρισκόμαστε όμως μόλις στη μέση του 7ου Μαθητικού Φεστιβάλ Χαλανδρίου και το ερχόμενο Σάββατο 11 Ιουνίου η Πλατεία του Χαλανδρίου θα γεμίσει και πάλι από μικρούς καλλιτέχνες. Από το πρωί  στις 11:00 μέχρι και τις 20:00, οι ζωγραφικές, οι αφίσες και οι κατασκευές των μαθητών θα κατακλύσουν με χρώματα, φαντασία και ιδέες την Κεντρική Πλατεία με εικαστικές δημιουργίες από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης. 

Το βράδυ όμως οι μαθητές θα μας μαγεύσουν με την προβολή ταινιών μικρού μήκους. Κι όχι κάποιες τυχαίες. Αλλά τις δικές τους, αποδεικνύοντας πως αυτά τα παιδιά έχουν ιδέες, έχουν όραμα, έχουν και το σθένος και τρόπο να τα βάλουν σε ένα "κάδρο" και να μας τα προβάλλουν σε μια μεγάλη οθόνη στις 21:00 του Σαββάτου. Σας προσκαλούμε στο δικό τους "Cinema Paradiso" και είμαστε σίγουροι ότι θα μαγευτείτε από τους σκηνοθέτες και ηθοποιούς μας.


Έχουμε κρατήσει θέση για όλους σας και σας επισυνάπτουμε το ημερήσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου