Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Η Εποχή των Περιηγητών: Μια ξεχωριστή συναυλία

Με διάθεση ανάλαφρη, ο συνθέτης Σωτήρης- Νικόλας Κάσσος επιστρατεύει τις πιο εύστοχες μελωδίες και υπόσχεται να μας ταξιδέψει σε τόπους ονειρεμένους, σε ακρογιαλιές και ηλιοβασιλέματα, ξορκίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τις έννοιες της καθημερινότητας.
Φορέστε, λοιπόν, το πιο ανέμελο χαμόγελο σας και ελάτε στη συναυλία Η Εποχή των Περιηγητών, τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, στο GiocondArt café.
h epoxh twn perihghtwn
Εκεί θα βρίσκεται το χαρισματικό ντουέτο των Συνόλων Ιέραξ: η Άννα Χατζηδιάκου στο πιάνο και ο Ίωνας Κουρμπανάς στο βιολί. Οι δύο καλλιτέχνες, υπό την καθοδήγηση του Σωτήρη Νικόλα Κάσσου, θα επιχειρήσουν να αναμείξουν αρμονικά την κλασική μουσική του 18ου αιώνα με τη Βυζαντινή, παρουσιάζοντας έργα του ίδιου του συνθέτη αλλά και των Corelli, Telemann, Mozart κ.ά.
Πάρτε μια πρώτη γεύση από τη συναυλία, ακούγοντας το παρακάτω κομμάτι εδώ.
13323306 10208355309413739 4662209633534284063 o
Σωτήρης Νικόλας Κάσσος, Συνθέτης
 cid ii 153c1a458812cd92
Ίωνας Κουρμπανάς, βιολί
 
Anna Xatzidiakou
Άννα Χατζηδιάκου, πιάνο
Γιατί επιλέχθηκαν αυτά τα κομμάτια και τι σχέση έχουν με τους περιηγητές; Ο Σωτήρης- Νικόλας Κάσσος εξηγεί: «Το καλοκαίρι είναι η εποχή των ταξιδιών. Στο νου μου πάντα έρχονται εκείνοι οι ξένοι περιηγητές, οι οποίοι ταξίδευσαν στην Ελλάδα τον 17ο και τον 18ο αιώνα αναζητώντας τον πλούσιο αρχαίο και σύγχρονο πολιτισμό. Από τότε η χώρα μας ήταν ένα μωσαϊκό παραδόσεων, στο οποίο εκτίθεντο οι ευρωπαίοι περιηγητές. Αυτό τους μάγευε. Έτσι, λοιπόν, επιλέξαμε μουσική, η οποία θα ήταν οικεία στα αυτιά τους, αλλά και που είναι πολύ γνωστή και σ’ εμάς σήμερα. Μέσα από τις μελωδίες και τη θέρμη του καλοκαιριού που από τη φύση του αναζητά το ανάλαφρο, θα επιχειρήσουμε να συνδεθούμε με εκείνους τους ταξιδιώτες και να βιώσουμε όλη αυτή τη μαγεία της πιο ανέμελης εποχής του χρόνου».
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Η Εποχή Των Περιηγητών
Πότε: 13 Ιουνίου, στις 20:45
Πού: GiocondArt café, Εθνικής Αντιστάσεως 8, Άνω Ιλίσια, τηλ.: 215 5014291
Είσοδος: € 3
Ντουέτο Συνόλων ΙΕΡΑΞ:
Πιάνο: Άννα Χατζηδιάκου
Βιολί: Ίωνας Κουρμπανάς
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Η 'Αννα Χατζηδιάκου γεννήθηκε στην Μυτιλήνη το 1991. Από νωρίς έδειξε κλίση προς την μουσική και ασχολήθηκε με την δυτική καθώς και με την βυζαντινή μουσική. Τελείωσε μουσικό σχολείο και συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Παιδαγωγικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από όπου και αποφοίτησε. Παράλληλα, συνέχισε τις σπουδές της στην μουσική και είναι τελειόφοιτος πτυχίου πιάνου. Έχει συμμετάσχει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς μουσικής, αποσπώντας θετικές κριτικές.
Ο Ίωνας Κουρμπανάς γεννήθηκε στην Πάτρα το 1994. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού όταν ήταν 12 ετών. Ανάμεσα στους δασκάλους του στο βιολί είναι: Παναγιώτης Άννινος, Γιάννης Μαυρίδης (εξάρχων της ορχήστρας Πατρών), Δημήτρης Σέμσης (εξάρχων της Κρατικής ορχήστρας Αθηνών), Sergey Kravchenko (Καθηγητής του ωδείου Tchaikovsky της Μόσχας). Έχει εμφανιστεί με την ορχήστρα δωματίου Πατρών, την Ολυμπιακή Συμφωνιέτα, την Καμεράτα νέων του συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και είναι μόνιμο μέλος της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens καθώς και του συνόλου Ιέραξ. Έχει δώσει πολλές συναυλίες και ρεσιτάλ μουσικής δωματίου μεταξύ άλλων στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό θέατρο Πατρών, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, το Δημοτικό θέατρο Πειραιά. Ζει στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου