Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Βόλτα με πανσέληνο στη Πλάκα


Μετά τη βόλτα όπου μιλήσαμε για ιστορίες αγάπης, τώρα ετοιμαζόμαστε για τον επόμενο απογευματινό μας περίπατο στην Πλάκα.

Πέρα π' ό,τι άλλο κάνουμε είναι σίγουρο ότι θα σταματήσουμε κι αυτή τη φορά στο σπίτι όπου έζησε ο Κωστής Παλαμμάς για να ευαισθητοποιήσουμε κι άλλους πολίτες με στόχο την προστασία και την ανάδειξη του.


Η σημερινή εικόνα, όπως συμφώνησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι είναι εικόνα ντροπής

Να ευχαριστήσουμε με την ευκαιρία το Νίκο Θρασυβούλου και το "ΒΗΜΑ FM" για τη στήριξη που παρέχουν στις δράσεις του Μουσείου



Όσο για τον ερχόμενο περίπτο, διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί



Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου- 7.00 το απόγευμα
Πανσέληνος στην Πλάκα
Ένας περίπατος γεμάτος ….φεγγάρι

Έστι δε οδός από του πρυτανείου καλουμένη Τρίποδες∙ αφ’ ου καλούσι το χωρίον, ναοί όσον ες τούτο μεγάλοι και σφισιν εφεστήκασι τρίποδες, χαλκοί
Παυσανίας «Ελλάδος Περιήγησις»

Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία. Και η οδός Τριπόδων είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Αθήνας εδώ και 2500 χρόνια. Πρόκειται για τον αρχαιότερο δρόμο στον κόσμο και μαζί με την οδό Παναθηναίων ήταν ο σημαντικότερος της αρχαίας Αθήνας.
Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ως «Λεωφόρο της δόξας»

Τη Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα το Greek Cultural Institute  και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν περίπατο στην Πλάκα που ξεκινώντας από την ιστορική οδό Τριπόδων θα μας οδηγήσει στα στενά της Πλάκας για να γνωρίσουμε τις πιο όμορφες ιστορίες αγάπης κάτω από το φως του φεγγαριού

Στις 7.28 μ.μ. που ανατέλλει η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου θα βρεθούμε στα Αναφιώτικα κι από εκεί θα συνεχιστεί ο περίπατος μας στην Πλάκα κάτω από το φως του φεγγαριού.

Θα περιπλανηθούμε στην ιστορία του θεάτρου και του κινηματογράφου, αλλά και στους έρωτες που άνθισαν στα στενά της Πλάκας.

Μόλις βραδιάσει θα επιστρέψουμε στο Μουσείο και εκεί στην αυλή του, όπου με ένα ποτήρι κρασί θα διαβάσουμε ερωτικές επιστολές και θα δούμε αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες. 


Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι στο χρόνο θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση και στα αγγλικά


Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά  10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο
Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Πλη­ρο­φο­ρίες:
Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης-Εθνικό Κέντρο Έρευ­νας & Διά­σω­σης
Σχολικού Υλικού, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα
210 3250341/ info@ekedisy.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου