Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιά μαθήματα; Ήρθε ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο παιδί!


Ο "Χάρι Πότερ και το Καταραμένο παιδί" είναι το βιβλίο που περίμενε με αγωνία όλη η καλοκαιρινή παρέα των παιδιών στο Πόρτο Ράφτη. Επισήμως κυκλοφορεί στις 29 Σεπτεμβρίου, όμως για τις ανάγκες της δημοσιογραφικής παρουσίασης ένα αντίτυπο ήρθε σήμερα στα χέρια μου!

Ο τρόπος του λέγειν δηλαδή καθώς η κόρη μου το άρπαξε αμέσως, άφησε στην άκρη τα μαθήματα και ήδη πλησιάζει στη μέση!

Δεν ξ΄ρω τη γνώμη σας για τα βιβλία της Ρόουλινγκ. Προσωπικά τα απόλαυσα μέχρι κάποιο σημείο, θεωρώντας ότι μετά άρχισε να επαναλαμβάνεται. Κάτι με το οποίο δεν συμφωνούν οι θαυμαστές του έργου της.
Συγκρατώ και αυτό που μου είπε σε μια συνέντευξη η Άλκη Ζέη, ότι χρωστάμε ευγνωμοσύνη στη Ρόουλινγκ που έκανε πολλά παιδιά να προσεγγίσουν και να αγαπήσουν το διάβασμα.

Στη σελίδα των εκδόσεων Ψυχογιός διαβάζω:


"Έρχεται στις 29 Σεπτεμβρίου η επική όγδοη περιπέτεια του Χάρι Πότερ. Πρόκειται για την έντυπη ελληνική έκδοση του σεναρίου του θεατρικού έργου Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί - Μέρη 1 & 2, που ανεβαίνει στο Λονδίνο. Μια πρωτότυπη νέα ιστορία από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, τον Τζον Τίφανι και τον τον Τζακ Θορν, ένα νέο θεατρικό έργο του Τζακ Θορν. 
Ανέκαθεν ήταν δύσκολο να είσαι ο Χάρι Πότερ και δεν έχει γίνει καθόλου ευκολότερο τώρα που ο Χάρι εργάζεται σκληρά στο Υπουργείο Μαγείας, είναι σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών που πηγαίνουν σχολείο. Ενώ ο Χάρι παλεύει με το παρελθόν του, ο νεότερος γιος του, ο Άλμπους, έρχεται αντιμέτωπος με το βάρος της οικογενειακής κληρονομιάς που ποτέ του δε θέλησε. Καθώς το παρελθόν μπλέκεται δυσοίωνα με το παρόν, πατέρας και γιος μαθαίνουν τη δυσάρεστη αλήθεια: κάποιες φορές το σκοτάδι αναδύεται από μέρη που δεν το περιμένεις."

Περισσότερα όταν μπορέσω να το διαβάσω κι εγώ! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου