Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Σεμινάριο: «Σχολική Άρνηση: Αίτια – Αντιμετώπιση»


Σεμινάριο: «Σχολική Άρνηση: Αίτια – Αντιμετώπιση»
Σάββατο 1 Οκτωβρίου 12:00-13:30

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης εγκαινιάζει μία νέα συνεργασία τη φετινή σεζόν με το Infokids.gr . Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να πραγματοποιηθούν μία σειρά από δωρεάν σεμινάρια 
με τίτλο «Σχολή Γονέων του Infokids.gr» που έχουν στόχο να ενημερώσουν τους γονείς για σημαντικά  θέματα αναφορικά με την ανατροφή των παιδιών.
Αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου 2016, ο ειδικός παιδαγωγός Φώτης Παπαναστασίου θα μιλήσει για το θέμα της σχολικής άρνησης. Πρόκειται για το φόβο των παιδιών να πάνε στο σχολείο και την έντονη δυσαρέσκειά τους να αποχωριστούν τους γονείς τους. Το φαινόμενο είναι πιο συχνό στα παιδιά που εγκαταλείπουν για πρώτη φορά την οικεία τους για να πάνε στο Προνήπιο, αλλά και στην ηλικία των 6 ετών, όταν ξεκινούν το Δημοτικό. Μάλιστα, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται στην ηλικία των 10-11 ετών, δηλαδή στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού.
Ο κ. Παπαναστασίου θα αναλύσει τις αιτίες εμφάνισης του φαινομένου και θα προτείνει στους γονείς τρόπους για τη σωστή διαχείριση της σχολικής άρνησης. Σας περιμένουμε για μία όμορφη συζήτηση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου2016 στις 12:00-13:30 στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Ένας καλεσμένος – έκπληξη θα μιλήσει στους γονείς και τα παιδιά για τα δικά του σχολικά χρόνια.

Κλείστε θέση για το σεμινάριο «Σχολική Άρνηση: Αίτια – Αντιμετώπιση» στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο) στο info@infokids.gr
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα
www.ekedisy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου