Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Η Στεφανία Βελδεμίρη στην Παραμυθούπολη!



 http://stefaniaveldemiri.com/wp-content/uploads/2016/09/oil-painting-1128693_1280.jpg

Η συν-δημιουργός της Παραμυθοκουζίνας Στεφανία Βελδεμίρη παίρνει τα μαγικά της σύνεργα και προσγειώνεται στην Παραμυθούπολη και μας λέει:
 
Η Παραμυθούπολη, δεν είναι απλά ένας χώρος όπου πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά. Είναι το χειροπιαστό και συνεχώς εξελισσόμενο όνειρο της Μαρίνας Πολυμερίδου.
Θαυμάζω την απλότητα του ονείρου αυτού και την ακούραστη υλοποίησή του. Εκτός από την αισθητική απόλαυση που μου χαρίζει ο χώρος αυτός καθ’ εαυτός, κυρίως με εμπνέει η αγάπη που νιώθω να κυκλοφορεί σαν το σπίτι της σε κάθε γωνιά του χώρου, μη πω και έξω απ’ αυτόν, γιατί ξεχειλίζει. 

Στα μαθήματα της ζωγραφικής, στόχος μου, είναι η χαρά μέσα από την γνώση και την δημιουργία, το ξεκλείδωμα και το ατέλειωτο ξεδίπλωμα της φαντασίας, η έκφραση σκέψεων, προβληματισμών και συναισθημάτων με την βοήθεια των χρωμάτων, των σχημάτων και της αγάπης.
Όλα τα παιδιά είναι σπουδαίοι δημιουργοί και καταπληκτικοί ζωγράφοι. Άλλα από αυτά, καθώς μεγαλώνουν θα επιλέξουν την ζωγραφική σαν κομμάτι της καθημερινότητάς τους, άλλα θα ζωγραφίζουν όταν έχουν κέφια ή ακεφιές, άλλα ίσως την επιλέξουν για επάγγελμα και άλλα ίσως την φυλάξουν σαν μια γλυκιά χρωματιστή παιδική ανάμνηση. Αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερή, γιατί σε κάθε μου μάθημα, πάντα, μα πάντα, μα πάντα μαθαίνω κάτι για την ζωγραφική το οποίο αγνοούσα, μέσα από τις ζωγραφιές των παιδιών και τα σοφά τους λόγια.
Με μεγάλη μου χαρά, σας παρουσιάζω το πρόγραμμα των τριών τμημάτων της ζωγραφικής στα οποία θα ζωγραφίσω μαζί με τα παιδιά και φέτος! Τα μαθήματα της ζωγραφικής, απευθύνονται σε παιδιά από 4 ετών και άνω. 

Τμήμα Α: Οι εργασίες των παιδιών βασίζονται στην ηλικία τους, αλλά και στις αντιληπτικές τους ικανότητες. Τα παιδιά ξεκινούν μια πρώτη γνωριμία με τους κανόνες της ζωγραφικής, μαθαίνουν και διερευνούν τις έννοιες του χρώματος και του σχεδίου, ενώ παράλληλα γνωρίζουν και έργα μεγάλων ζωγράφων. Επίσης, έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τα υλικά της ζωγραφικής και την ιστορία της τέχνης. Κυρίως, όμως, μαθαίνουν να εκφράζονται και να χρησιμοποιούν την ζωγραφική ως μέσο επικοινωνίας, συνεργασίας και χαράς. 

Τμήμα Β: Η διδασκαλία αφορά ασκήσεις εξοικείωσης με καινούρια υλικά και διαφορετικές τεχνοτροπίες. Γίνεται εισαγωγή στους κανόνες της σύνθεσης και του σχεδιασμού νεκρής φύσης. Επίσης, πραγματοποιούνται ασκήσεις προοπτικής και μαθήματα χρώματος, σχέδιο με μολύβι και με μελάνι, καθώς και γνωριμία με την ιστορία της τέχνης και με ενότητες έργων μεγάλων ζωγράφων. Σε κάθε περίπτωση, η γνώση της τεχνικής και η απόκτηση δεξιοτήτων, έχει άμεση σχέση και στόχο την προσωπική καλλιτεχνική έκφραση του κάθε παιδιού, την επικοινωνία και την χαρά. 

Τμήμα Γ: Τα παιδιά που ήδη παρακολούθησαν το Τμήμα Β της Ζωγραφικής στην Παραμυθούπολη πέρσι θα παρακολουθήσουν μαθήματα αναλογικού σχεδίου απλών σχημάτων εκ του φυσικού με μολύβι, κάρβουνο και μολυβοκάρβουνο, καθώς επίσης και μαθήματα σχεδίασης ασκήσεων χρώματος εκ του φυσικού με ακρυλικό σε χαρτόνι και λάδι σε μουσαμά. 

Πληροφορίες Έναρξη: Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 

Τμήμα Α (παιδιά 4 – 6 ετών) : Δευτέρα 17.30 – 18.30 μ.μ.
Τμήμα Β (παιδιά από 7 ετών) : Δευτέρα 18.30 – 19.30 μ.μ.
Τμήμα Γ (προχωρημένοι) : Πέμπτη 18.00 – 19.30 μ.μ.
 Κόστος: 25 ευρώ/ μήνα (4 μαθήματα) Δηλώσεις συμμετοχής: 2310 690314 / paramythupoli@gmail.com Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου