Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Μαθητοπαραμύθια από την Κοζάνη

 http://www.kozan.gr/wp-content/uploads/2016/09/14302478_1260884763973800_1625777672_n.jpg

Όταν υπάρχουν άξιοι παιδαγωγοί τα σχολεία κυριολεκτικά ...πετάνε. Το Δημοτικό του Βελβεντού Κοζάνης το γνωρίσαμε στην περσινή τελετή βράβευσης στον Β Πανελλήνιο Διαγωνισμό "Η ιστορία του σχολείου μου", όπου απέσπασε σημαντική διάκριση και ο Όμιλος Φουρλή -χορηγός της εκδήλωσης- εξόπλισε δυο αίθουσες του σχολείου.
Όμωςς η δημιουργία και η δημιουργικότητα δεν σταματούν. Να τι διαβάσαμε σήμερα σε ιστοσελίδα της Κοζάνης:

"Ένα βιβλίο, περίπου 100 σελίδων, με τίτλο «Μαθητοπαραμύθια», το οποίο περιλαμβάνει 11 παραμύθια γραμμένα και εικονογραφημένα από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Βελβεντού, σε συνεργασία με τους δασκάλους τους,  πρόκειται να εκδοθεί λίαν προσεχώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozan.gr, πρόκειται για μια προσπάθεια περίπου 7 ετών, που αποτελεί  μέρος διάφορων εργασιών, που πραγματοποιήθηκαν, όλα αυτά τα χρόνια, στο συγκεκριμένο σχολείο. “Κάθε εργασία που κάναμε, περιελάμβανε κι ένα παραμύθι. Για παράδειγμα στην εργασία για το νερό, οι μαθητές συνέταξαν ένα παραμύθι για το νερό, το ίδιο για το δάσος κ.ο.”, μας λέει ο κ. Ιωάννης Γκίκας, δάσκαλος στο σχολείο, ενώ, όπως συμπληρώνει: “τα παραμύθια γράφτηκαν από μαθητές των τάξεων “έκτης”, “πέμπτης” και ‘τετάρτης”” . Η έκδοση των παραμυθιών, σε βιβλίο, για αποκλειστική διανομή στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα κοστίσει περίπου 1600 ευρώ, έξοδα που θα καλύψει η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας..."

kozan.gr


Ένα βιβλίο, περίπου 100 σελίδων, με τίτλο «Μαθητοπαραμύθια», το οποίο περιλαμβάνει 11 παραμύθια γραμμένα και εικονογραφημένα από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Βελβεντού, σε συνεργασία με τους δασκάλους τους,  πρόκειται να εκδοθεί λίαν προσεχώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozan.gr, πρόκειται για μια προσπάθεια περίπου 7 ετών, που αποτελεί  μέρος διάφορων εργασιών, που πραγματοποιήθηκαν, όλα αυτά τα χρόνια, στο συγκεκριμένο σχολείο. “Κάθε εργασία που κάναμε, περιελάμβανε κι ένα παραμύθι. Για παράδειγμα στην εργασία για το νερό, οι μαθητές συνέταξαν ένα παραμύθι για το νερό, το ίδιο για το δάσος κ.ο.”, μας λέει ο κ. Ιωάννης Γκίκας, δάσκαλος στο σχολείο, ενώ, όπως συμπληρώνει: “τα παραμύθια γράφτηκαν από μαθητές των τάξεων “έκτης”, “πέμπτης” και ‘τετάρτης”” . Η έκδοση των παραμυθιών, σε βιβλίο, για αποκλειστική διανομή στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα κοστίσει περίπου 1600 ευρώ, έξοδα που θα καλύψει η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας.

kozan.gr
Ένα βιβλίο, περίπου 100 σελίδων, με τίτλο «Μαθητοπαραμύθια», το οποίο περιλαμβάνει 11 παραμύθια γραμμένα και εικονογραφημένα από τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Βελβεντού, σε συνεργασία με τους δασκάλους τους,  πρόκειται να εκδοθεί λίαν προσεχώς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozan.gr, πρόκειται για μια προσπάθεια περίπου 7 ετών, που αποτελεί  μέρος διάφορων εργασιών, που πραγματοποιήθηκαν, όλα αυτά τα χρόνια, στο συγκεκριμένο σχολείο. “Κάθε εργασία που κάναμε, περιελάμβανε κι ένα παραμύθι. Για παράδειγμα στην εργασία για το νερό, οι μαθητές συνέταξαν ένα παραμύθι για το νερό, το ίδιο για το δάσος κ.ο.”, μας λέει ο κ. Ιωάννης Γκίκας, δάσκαλος στο σχολείο, ενώ, όπως συμπληρώνει: “τα παραμύθια γράφτηκαν από μαθητές των τάξεων “έκτης”, “πέμπτης” και ‘τετάρτης”” . Η έκδοση των παραμυθιών, σε βιβλίο, για αποκλειστική διανομή στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα κοστίσει περίπου 1600 ευρώ, έξοδα που θα καλύψει η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας.
kozan.gr
- See more at: http://www.kozan.gr/post/281191#sthash.skn7vsoH.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου