Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

«Η ψυχολογική προσέγγιση του παιδιού πρόσφυγα»: Δωρεάν σεμινάριο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης (5/11)

Παιδιά πρόσφυγες
Το Infokids.gr εγκαινιάζει το δεύτερο κύκλο σεμιναρίων που διοργανώνει τη φετινή σεζόν σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό πρόκειται να πραγματοποιηθούν μία σειρά από δωρεάν σεμινάρια με τίτλο «Σχολή Γονέων του Infokids.gr» που έχουν στόχο να ενημερώσουν τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους όσους συναναστρέφονται καθημερινά με παιδιά για σημαντικά θέματα αναφορικά με την ανατροφή τους.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη αυτή συνεργασία, ο Νοέμβριος ξεκινά με το σεμινάριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/11 και ώρα 12:00-13:30, με τίτλο «Το ταξίδι για την επιβίωση: η ψυχολογική προσέγγιση του παιδιού πρόσφυγα». Το ευαίσθητο αυτό ζήτημα θα προσεγγίσουμε με τη βοήθεια της Λίλιαν Σουμέλη Ψυχολόγος - Οικογενειακή Σύμβουλος, Ψυχολόγος Develop Athens "Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων" του Δήμου Αθηναίων και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR GREECE).

Η κα. Λίλιαν Σουμέλη θα μιλήσει μεταξύ άλλων για την ψυχολογία του παιδιού πρόσφυγα και της οικογένειας του, το ψυχικό τραύμα, την απώλεια, το μετατραυματικό στρες που κατά πάσα πιθανότητα βιώνει. Επιπλέον, θα θίξει το πολύ κρίσιμο ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών προσφύγων, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο σημαντικό ρόλο του σχολείου και τη διαχείριση από την πλευρά των εκπαιδευτικών, ενώ θα γίνει αναφορά στα περιστατικά σχολικής βίας προς το παιδί πρόσφυγα. Τέλος, θα μιλήσει για την προσωπική επαγγελματική της εμπειρία με οικογένειες προσφύγων στο Develop Athens.

Κλείστε θέση για το σεμινάριο «Το ταξίδι για την επιβίωση: η ψυχολογική προσέγγιση του παιδιού πρόσφυγα» στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο) στο info@infokids.gr. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα
www.ekedisy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου