Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ο 13ος άθλος του Ηρακλή: Τα κουνούπια της Κυλλήνης

Αποτέλεσμα εικόνας για κουνουπια ηρακλής
 
Στο σεμινάριο δημιουργίας παραμυθιού, στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, οι ... μαθητές μου δημιουργούν με κέφι και φαντασία.


Έτσι με χαρά σας παρουσιάζω αυτό που σκέφτηκε και έγραψε η Πολυξένη Κούτλα με αφορμή το ερώτημα "Ποιός ήταν ο 13ος άθλος του Ηρακλή;"


Τα κουνούπια της Κυλλήνης

Μεγάλα σύννεφα κάλυψαν την Κυλλήνη στην Πελοπόννησο, ένα μέρος με πολύ ωραία ξενοδοχεία και νεροτσουλήθρε,ς οπου πήγαμε τον Σεπτέμβρη για διακοπές.
Τελικά, δεν ήταν πραγματικά σύννεφα! Ήταν πολλά μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ κουνούπια! Τόσα πολλά που δεν μιλούσαμε έξω απ’ το δωμάτιο του ξενοδοχείου, γιατί έμπαιναν μέσα στο στόμα μας!!
-«Πάνε οι διακοπές!» σκέφτηκε η μαμά.

Τότε ο Ηρακλής τα είδε ολ’ αυτά με τα κυάλια του από τον Όλυμπο, καθώς και ότι κανένα παιδί, έτσι, δεν μπορούσε να παίξει στις νεροτσουλήθρες! Ερχεται λοιπόν τρέχοντας αστραπιαία και το ρόπαλό του γίνεται ηλεκτρικό και τεράστιο (εφεύρεση του ‘Ηφαιστου για τα έντομα). 
Το κουνάει δυο-τρεις φορές πάνω από την Κυλλήνη (ακούσαμε πολλά «ζντ» είναι αλήθεια) και επί τέλους είδαμε τον ήλιο! 
Οι πιο μεγάλοι μάλιστα, πρόλαβαν και το βιντεοσκόπησαν με τα κινητά το μυστήριο εργαλείο κι έτσι μάθαμε γι αυτόν τον άθλο.
Χωρίς να πει τίποτα περισσότερο, ο Ηρακλής πήρε στα πελώρια χέρια του τα παιδιά και τα έβαλε στον παιδότοπο και τις νεροτσουλήθρες. 

Εφυγε πάλι, αστραπιαία..!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου