Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΥΚΛΑΔΩΝ -ALTERA VITA

Αναδημοσιεύω μια είδηση με ξεχωριστό ενδιαφέρον για όσους θέλουν διαρκώς να ...μαθαίνουν!

PORT


Από τις 08 Ιανουαρίου 2017  ξεκινάνε τα σεμινάρια εξ αποστάσεως της ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΥΚΛΑΔΩΝ –AltreraVita 
    Eπιστήμονες με ιδιαίτερη γνώση, εμπειρία και κατάρτιση στο αντικείμενό τους δίνουν την ευκαιρία στους επιμορφούμενους να ακολουθήσουν ένα ευέλικτο πρόγραμμα από όπου και εάν βρίσκονται, με μόνο περιορισμό τη δυνατότητα πρόσβασης σε internet.
Τα εναλλακτικά προγράμματα εκπαίδευσης, έγιναν επίκαιρα λόγω των αυξανόμενων  κοινωνικών και επαγγελματικών αλλαγών σε τομείς,  όπως η Κοινωνική Οικονομία, οι Βιολογικές Καλλιέργειες, το Περιβάλλον και η Αειφόρος Ανάπτυξη, οι Τέχνες κι ο Πολιτισμός, τα Παιδαγωγικά, η Ψυχολογία, οι Νέες Τεχνολογίες, που δίνουν την δυνατότητα εξειδίκευσης και επικαιροποίησης γνώσεων μέσα από μη τυπικούς τρόπους εκπαίδευσης  εξίσου όμως ποιοτικούς.
Στόχος αυτών των σεμιναρίων είναι η αξιοποίηση από τους συμμετέχοντες, των νέων γνώσεων που θα αποκτηθούν, και η εφαρμογή τους στην επαγγελματική, προσωπική και κοινωνική τους ζωή.
Τα προγράμματα είναι 50 διδακτικών ωρών και διαρκούν 2,5  μήνες  (10 εβδομάδες).
To υλικό θα δίνεται σταδιακά και θα ακολουθούν εργασίες και δραστηριότητες με μία τελική εργασία.
Tα σεμινάρια εξ αποστάσεως απευθύνονται σε Επαγγελματίες, ανέργους, αγρότες, νηπιαγωγούς, δασκάλους, παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, γονείς, φοιτητές, εμψυχωτές, Επαγγελματίες Υγείας, Στελέχη Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στα σεμινάρια μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν έναν ΗΥ με λειτουργικό Windows και να γνωρίζουν τα βασικά στη χρήση του υπολογιστή (επεξεργαστή κειμένου, πλοήγηση στο διαδίκτυο, email).
Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες των 15-20 ατόμων. Κάθε ομάδα συνιστά μια εικονική, e-τάξη, μέσα στο πλαίσιο της οποίας οι εκπαιδευόμενοι θα συνεργάζονται μεταξύ τους και με τους επιμορφωτές.
Με την ολοκλήρωση του κάθε σεμιναρίου χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής .
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
Το σύστημα εκπαίδευσης εξ αποστάσεως με την βοήθεια υπολογιστή βασίζεται στο MOODLE.
Το Moodle (Modular Object Oriented Developmental Learning Environment) είναι πιστοποιημένο ελεύθερο λογισμικό διαχείρισης εκπαιδευτικού περιεχομένου (Course Management System).
Το Moodle χρησιμοποιείται κυρίως για τις ανάγκες της ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης:
- ασύγχρονης γιατί ο εκπαιδευόμενος μπορεί να συμμετέχει στο μάθημα (να διαβάζει το υλικό,
να απαντά στα κουίζ, να γράφει τις απόψεις του στις συζητήσεις ή forums κλπ) όποτε θέλει
χωρίς να απαιτείται να είναι συνδεδεμένος στον υπολογιστή την ίδια ώρα και ο εκπαιδευτής,
- τηλεκπαίδευσης γιατί τα μαθήματα γίνονται από απόσταση μέσω υπολογιστή.
Χρησιμοποιείται από παρά πολλά Πανεπιστήμια και σχολεία σε όλο τον κόσμο και διατίθεται μεταφρασμένο σε περισσότερες από 75 γλώσσες.
Μέσω αντίστοιχης πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης δίδεται η δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας και εκπαίδευσης καθώς και της αξιολόγησης των εκπαιδευομένων.
Για να έχετε πρόσβαση στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης  Ε-LEARNING  ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ  ΚΥΚΛΑΔΩΝ -ALTERA VITA και ενημέρωση κάντε κλικ εδώ: http://moodle.alteravita-cyclades.gr/course/index.php?lang=el
Μπορείτε επίσης μέσω της φόρμας δήλωσης συμμετοχής από εδώ:
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ      
ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.- ΚΥΚΛΑΔΩΝ – ALTERA VITAΑΜΚΕ : Δ000957Α.Φ.Μ. : 997192458Διεύθυνση: Αγρός Τ.Θ. Ε.11, 84100 ΣΥΡΟΣΤηλ: 2281086249Εmail:alteravitacyclades@gmail.com
http://www.alteravita-cyclades.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου