Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Νίκη Κάντζου-Φυλιώ Νικολούδη: Τι θα πάρω μαζί μου φεύγοντας!




Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης «Τι θα πάρω μαζί μου φεύγοντας» γραμμένο με ιδιαίτερη ευαισθησία από τους Νίκη Κάντζου και Φυλλιώ Νικολούδη.
«Για όλους τους πρόσφυγες που διασχίζουν θάλασσες και βουνά με αποσκευή την ελπίδα».
Μέρος των εσόδων θα διατεθούν στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
cover_page_1Ευχαριστούμε τα παιδιά από το 2ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω για το συλλογικό έργο Βαλίτσες και τη μικρή Ιόλη Λεδάκη για το έργο της «Η βάρκα της  αγάπης» και την υπεύθυνη νηπιαγωγό Νίκη Κάντζου. Τα έργα δημιουργήθηκαν για τον Διαγωνισμό του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Συντακτών  Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου με θέμα «Ζωγραφίζοντας για τους πρόσφυγες» το σχολικό έτος 2015-2016.
Θερμές ευχαριστίες στις «Βαλίτσες» έργα από το 13ο Νηπιαγωγείο Λάρισας με υπεύθυνη νηπιαγωγό τη `Γεωργία Μούσιου. Τα έργα δημιουργήθηκαν στα πλαίσια συνεργατικού προγράμματος «Το ταξίδι των προσφύγων» που οργάνωσε μαζί με το Νηπιαγωγείο Γόννων και τη νηπιαγωγό Δήμητρα Κοτσιοπούλου.
 
1-1
Το βιβλίο περιέχει εκπαιδευτικές δραστηριότητες  που συνοδεύουν την ιστορία και βοηθάνε τα παιδιά μαζί με τους γονείς, τους φίλους τους, τους εκπαιδευτικούς, να μάθουν, να προβληματιστούν, να συναισθανθούν και να μη μείνουν αμέτοχοι.
 
cover_page_2-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου