Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Καλό μήνα με ένα μικρό παραμυθάκι




Φλεβάρης

Εκείνη: «Ήλιος!»
Εκείνος: «Σύννεφο»
Εκείνη: «Δέντρο»
Εκείνος: «Φύλλα»
Εκείνη: «Τα φύλλα θα ξαναγυρίσουν στο δέντρο αν με αγαπήσεις»
Εκείνος: «Αν με αγαπήσεις εσύ, ο ήλιος θα διώξει τα σύννεφα. Εγώ έμαθα να ζω στην ομίχλη»
Εκείνη: «Τότε φεύγω»
Εκείνος: «Πάρε μαζί σου και τα φύλλα. Είναι κομματάκια από την καρδιά μου»

(Από το Ημερολόγιο "Για να θυμάσαι ή να ξεχνάς" που κυκλοφόρησε από το περιοδικό "Εξώστης" στη Θεσσαλονίκη με ζωγραφιές της Στεφανίας Βελδεμίρη και παραμύθια του Κώστα Στοφόρου. Αξίζει να πούμε πως υπήρχαν δεκαπέντε μήνες -τρεις επιπλέον των γνωστών 12 μήνών)


Από αυτή την εβδομάδα το εργαστήριο S.theta της Στεφανίας Βελδεμίρη και της Χριστίνας Βουμβουράκη, ως κάλεσμα γνωριμίας, παρουσιάζει, στα τέσσερα δωμάτια του δευτέρου ορόφου του TABYA (Μελενίκου 14Γ -έναντι πλατείας Χημείου), τέσσερα αντιπροσωπευτικά δείγματα δημιουργιών του, εμπνευσμένες από τέσσερις μεγάλες ΑΓΑΠΕΣ του.

 No automatic alt text available.


Είμαστε ο,τι αγαπάμε και γι’ αυτό

«Αγαπάμε το διάβασμα και τα βιβλία κι έτσι διαλέγουμε ένα κοινό αγαπημένο μας ανάγνωσμα, τις «Αόρατες πόλεις» του Ίταλο Καλβίνο . αγαπάμε το σινεμά και εμπνεόμαστε από την αγαπημένη μας ταινία «Ας περιμένουν οι γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη . αγαπάμε τη μουσική και δουλεύουμε πάνω στο τραγούδι «Μόλις κοιμηθεί το κύμα», που εμείς πρωτοακούσαμε από το πολυφωνικό σύνολο «Πλειάδες», και μας αρέσουν και τα παιχνίδια, οπότε δημιουργούμε μερικά γιατί μας θυμίζουν παιχνίδια που παίξαμε, αλλά και για να σας παρακινήσουμε να παίξετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου