Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Βράβευση για τον "Κώδικα τη Λέρου" από την Πανελλήνια Ένωση Λερίων




Χθες τη Κυριακή στο Κεντρικό Μέγαρο του ΟΛΠ στον Πειραιά έζησα μερικές από τις πιο όμορφες και συγκινητικές στιγμές, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων "Η Παναγία του Κάστρου"
Από την πρώτη στιγμή με το τραγούδι μιας μικρής Λεριάς - "Πότε θ' ανοίξουμε πανιά να κάτσω στο τιμόνι/  να δω της Λέρος τα βουνά/ να μου διαβούνε οι πόνοι" ένιωσα πως βρίσκομαι ανάμεσα σε συμπατριώτες. Και δεν είχα άδικο. Από χθες είμαι μάλλον ο πρώτος "Λεριός" με ρίζες από τα Καστέλλια της Φωκίδας.
Πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, όμορφα τραγούδια και χοροί, πολλοί και οι επίσημοι.
Όταν έφθασε η ώρα της απονομής της τιμητικής διάκρισης για τον "Κώδικα της Λέρου" από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων Δημήτρη Ήσυχο, ομολογώ ότι τα έχασα λίγο. Συγκινημένος και με όλο τον κόσμο απέναντι μου δεν ήξερα τι να πω. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω.


Κι αργότερα η χαρά μου ήταν μεγάλη όταν πήρα δώρο ένα μικρό αγαλματάκι της θεάς Άρτεμης -δώρο από τον Δήμαρχο Λέρου Μιχάλη Κόλλια.


Αυτό που θέλω τώρα είναι να μπορέσω να βρεθώ το συντομότερο ξανά στη Λέρο και να μπορέσω -όσο μπορώ- να προσφέρω κι εγώ κάτι στο νησί.
Ήδη ετοιμάζουμε ένα μικρό Φεστιβάλ Βιβλίου σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τον υπεύθυνό της Δημήτρη Σταματέλο...

Το σκεπτικό της βράβευσης: 

ΘΕΜΑ: «Βράβευση σας από την Πανελλήνια Ένωση Λερίων»      
  
"Αγαπητέ κ. Στοφόρε, 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων, αποφάσισε ομόφωνα να σας βραβεύσει, στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης μας, που θα γίνει στο Κεντρικό Μέγαρο του Ο.Λ.Π. στις 22/01/2017 και ώρα 11,00 π.μ., αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο σας τον άνθρωπο, τον συγγραφέα, και έναν μεγάλο φίλο της Λέρου. Το έργο σας μέχρι σήμερα στο «Μουσείο σχολικής ζωής και εκπαίδευσης », και συγγράφοντας το αξιόλογο έργο σας, που έχει το θέμα «Ο Κώδικας της Λέρου». Το αναφερόμενο είναι ένα βιβλίο που παρουσιάζει την ιστορία του νησιού μας, τα γεγονότα που έχουν συμβεί από την Μυθολογία μέχρι και σήμερα, μπλέκοντας τα εύστοχα με το κεντρικό θέμα που είναι αυτά που συμβαίνουν σε μια παρέα παιδιών. Επίσης θέλει η Ένωσης μας να σας ευχαριστήσει για ότι έχετε κάνει μέχρι σήμερα για το νησί μας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει να είναι το νησί μας πηγή έμπνευσης για σας και τα νέα σας βιβλία...."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου