Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Ένα Στοιχειωμένο σπίτι κι ένας Χαμένος μύθος στον Ιανό!

 Αποτέλεσμα εικόνας για Μουντάκη Στοφόρος
Ήταν Σεπτέμβριος του 2014 όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά με την Αργυρώ Μουντάκη στο στούντιο του Ifeelkid στην εκπομπή Παραμυθοκουζίνα (μπορείτε να την ακούσετε εδώ  )
Αυτή ήταν η συνέχεια μιας φιλίας που είχε ξεκινήσει μέσα από τα βιβλία, όταν διαβάσαμε με την κόρη και τον μικρό μου γιο το "Κορίτσι του Πέτρου" και το "Υπναρούδι" της Αργυρώς.
Η ευτυχής συγκυρία ήταν η ταυτόχρονη έκδοση των βιβλίων μας στη σειρά "Λογοτεχνικές Εξερευνήσεις" των εκδόσεων Μίνωας.
Έτσι θεωρώντας το μια πολύ καλή ευκαιρία αποφασίσαμε να ...αλληλοπαρουσιαστούμε σε μια κοινή εκδήλωση.
Και η χαρά είναι μεγάλη καθώς η ώρα πλησιάζει και τη Τρίτη 28 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα θα βρεθούμε μαζί στον Ιανό με παρέα εκλεκτών φίλων για να συζητήσουμε για δυο βιβλία που καταπιάνονται με την ιστορία του Βόλου και της Σάμου μέσα από το μυστήριο και την περιπέτεια.

Αντιγράφω τη σχετική ανακοίνωση:

Οι εκδόσεις Μίνωας και ο ΙΑΝΟS σας προσκαλούν στην παρουσίαση των δύο νέων παιδικών βιβλίων της σειράς "Λογοτεχνικές Εξερευνήσεις (9+)", Ο χαμένος μύθος του Αισώπου του Κώστα Στοφόρου και Το στοιχειωμένο σπίτι της Αργυρώς Μουντάκη. 

Για το βιβλίο Το στοιχειωμένο σπίτι θα μιλήσουν οι:
Κώστας Στοφόρος
Χαριτίνη Μαλισσόβα, εκπαιδευτικός-αρθρογράφος λογοτεχνίας
Αλεξάνδρα Διακοπούλου φιλόλογος, εκπαιδευτικός και Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης CGS, ο Ηλίας Πέσσαχ, ιατρός-αιματολόγος και η συγγραφέας.

Για το βιβλίο Ο χαμένος μύθος του Αισώπου θα μιλήσουν οι:
Αργυρώ Μουντάκη
Νίκος Θρασυβούλου δημοσιογράφος
Πάνος Τουρλής βιβλιοθηκονόμος-βιβλιοκριτικός
Σε θεατρικό δρώμενο θα συμμετάσχουν τα παιδιά Δήμητρα Μπασιάκου και Σπύρος Γκανούδης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ

Κώστας Στοφόρος & Αργυρώ ΜουντάκηΗ Ρόδη και ο Λυκούργος πηγαίνουν για διακοπές στη Σάμο με τους γονείς τους. Φθάνοντας στο Καρλόβασι στον θείο Πυθαγόρα και στη θεία Διαμαντούλα τούς περιμένει ένα σπίτι «χωρίς σύνδεση με το ίντερνετ, γεμάτο παλιατζούρες, με τηλεόραση για το μουσείο και με μπάνιο από το 1821»!
Κι ενώ η απογοήτευσή τους είναι μεγάλη, όλα αλλάζουν όταν γνωρίζουν καινούριους φίλους και με οδηγό τον… θεότρελο θείο τους ανακαλύπτουν την ιστορία και τη μοναδική φυσική ομορφιά της περιοχής. Δάση, παραλίες, καταρράκτες, τόποι άγνωστοι και γεμάτοι μαγεία.
Η εμφάνιση ενός μυστηριώδους δημοσιογράφου θα φέρει νέες ανατροπές. Θα πρέπει να λύσουν έναν γρίφο που θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη του μεγάλου μυστικού του Λυκούργου Λογοθέτη, «μεγάλου προγόνου τους» και ηγέτη της Επανάστασης του ’21 στη Σάμο.
Όμως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Κι ένας χαμένος μύθος του Αισώπου θα σταθεί η αιτία να ζήσουν την πιο επικίνδυνη περιπέτεια!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Κώστας Στοφόρος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στην τηλεόραση και τώρα συνεργάζεται με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης ενώ γράφει στο διαδίκτυο, σε εφημερίδες και περιοδικά, κυρίως για θέματα βιβλίου και πολιτισμού. Έχει γράψει τη σειρά βιβλίων «Το ημερολόγιο ενός πατέρα», παραμύθια και ιστορίες για παιδιά και νέους, αλλά και βιβλία για ενηλίκους.
Έχει δημιουργήσει την Παραμυθοκουζίνα μαζί με τη ζωγράφο Στεφανία Βελδεμίρη, φτιάχνει παραμύθια μαζί με τα παιδιά με τη «Μαγική Τράπουλα» και εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα.
Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) και του Ελληνικού Τμήματος ΙΒΒΥ - Κύκλος Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Περισσότερα μπορείτε να μάθετε επισκεπτόμενοι το ιστολόγιό του Paramithokouzina.blogspot.gr

Λίγα λόγια για το βιβλίο ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ
Ο Παναγιώτης, ένας πολυμαθής νεαρός και εκκολαπτόμενος αρχαιολόγος, μετακομίζει με τους γονείς του στον Βόλο και εγγράφεται στην πρώτη γυμνασίου. Σιγά σιγά ο Παναγιώτης θα ενσωματωθεί στην παρέα των συμμαθητών του, οι οποίοι έχουν μπλεχτεί σε μια περιπέτεια μυστηρίου με αφορμή το «στοιχειωμένο» –κατά τα λεγόμενα– σπίτι της γειτονιάς. Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι το σπίτι αυτό έχει μεγάλη σχέση με δύο πολύ σημαντικά ιστορικά γεγονότα του Βόλου: Το 1922 ο εβραϊκής καταγωγής καπνέμπορος Χέρμαν Σπήρερ σώζει πολλούς Χριστιανούς Μικρασιάτες προστατεύοντάς τους στις καπναποθήκες του στη Σμύρνη. Έπειτα ναυλώνει ατμόπλοια και τους φυγαδεύει στον Βόλο. Πολλά χρόνια αργότερα οι Χριστιανοί του Βόλου φυγαδεύουν και σώζουν περίπου το 80% του πληθυσμού της εβραϊκής κοινότητας της πόλης, την εποχή που εκείνοι καταδιώκονταν για να αποσταλούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Δυο αληθινά γεγονότα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που διδάσκουν ότι η ζωή κάνει πολλούς κύκλους.
Μια περιπέτεια μυστηρίου για παιδιά, με αναφορές στα σημαντικότερα ιστορικά σημεία και στους χώρους πολιτισμού της πόλης του Βόλου.
Το βιβλίο περιέχει παράρτημα με links με οπτικοακουστικό υλικό, ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες αλλά και χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς, που θα ασχοληθούν με το βιβλίο στην τάξη.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Κώστας Στοφόρος & Αργυρώ ΜουντάκηΗ Αργυρώ Μουντάκη γεννήθηκε στα Χανιά το 1977, έζησε όμως και εργάστηκε στον Βόλο σε δύο περιόδους της ζωής της και πέρασε εκεί πολύ όμορφα. Έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις από τον Βόλο και τους ανθρώπους της πόλης έγραψε με πολλή αγάπη αυτό το βιβλίο.
Τώρα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία και είναι καθηγήτρια γερμανικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Ασχολείται με τη λογοτεχνία και επιστημονικά, έχοντας ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Λογοτεχνία, ενώ εκπονεί διδακτορικό στο τμήμα Φιλολογίας. Είναι επίσης κάτοχος MBA-TQM από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Ασχολείται με την κριτική λογοτεχνικών βιβλίων αρθρογραφώντας σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Είναι παντρεμένη με τον Σταύρο και έχουν δύο παιδιά.
Τα πιο πρόσφατα βιβλία της είναι Το Υπναρούδι και η Ελεάννα σε φανταστικές περιπέτειες (Πατάκης, 2013) και Το κορίτσι του Πέτρου (Μεταίχμιο, 2014).
Πρόσφατα δημιούργησε και διατηρεί το site για γονείς www.parents24.gr.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Facebook: www.facebook.com/argyro.mountaki.official.page
Twitter: twitter.com/argyro_mountaki
Youtube:www.youtube.com/channel/UCF2-JXD9voTzlqNokPq8Wzw
Blogspot: argyromountaki.blogspot.gr
IANOS | Σταδίου 24, Τ. 210 3217810, www.ianos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου