Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Στον "Ιανό" τη Κυριακή με εκλεκτή συντροφιά


-Μα, μπαμπά, είναι χάλια! 
-Ποιά παιδί μου, η Μία;
-Όχι, αυτή είναι αόρατο κορίτσι!
-Μήπως η (Μία και μοναδική) μαύρη θρούμπα;
-Τρελαίνομαι για θρούμπες!
-Τότε;
-Άσε, είναι μεγάλη ιστορία. 
-Τότε να φωνάξουμε τους 4 ξεχωριστούς ντετέκτιβ
-Μα αυτοί ασχολούνται με τη μεγάλη ληστεία της χρηματαποστολής!
-Που το βρήκες γραμμένο, στον Κώδικα της Λέρου;
-Όχι, σου λέω!

Στο τέλος τα έμπλεξα όλα. Λέω τελικά να πάω στο 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ μήπως ξετυλίξω το κουβάρι!

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

11 π.μ. – 3 μ.μ. στο CAFE του ΙΑΝΟΥ


Από τις εκδόσεις "Κέδρος" συμμετέχουν αλφαβητικά οι συγγραφείς:
Δημήτρης Μαμαλούκας, Δέσποινα Μάντζαρη, Παναγιώτα Πλησή, Κώστας Στοφόρος, Λέλα Στρούτση


 Ο IANOS με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με τη Σχολή Χατζήβεη και 10 εκδοτικούς οίκους.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι εκδόσεις:
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ / DIAPLASIBOOKS, IANOS, Εκδόσεις Κέδρος - Kedros Publishers, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, Μάρτης - Παιδικό βιβλίο, Εκδόσεις Μεταίχμιο - Ekdoseis Metaixmio, Εκδόσεις Μικρή Άρκτος, Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ - PATAKIS PUBLICATIONS, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS.

Την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 11π.μ. έως τις 3μ.μ., συγγραφείς και εικονογράφοι παιδικών βιβλίων θα βρίσκονται στο Cafe του ΙΑΝΟΥ, μαζί με τους εκδότες τους, για να μιλήσουν με τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες και θαυμαστές τους και να υπογράψουν τα βιβλία τους.

Στις 13.30 θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση από μαθητές της Β' Δημοτικού της Σχολής Χατζήβεη, όπου θα παρουσιάσουν το παραμυθοδρώμενο που ετοίμασαν στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας του σχολείου, "Η Ευτυχούπολη", βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Μαριλίτας Χατζημποντόζη.

Η παράσταση θα προβληθεί ζωντανά από το παρακάτω link:
https://www.youtube.com/watch?v=LndlArkFepE

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργούν χειροτεχνικά εργαστήρια και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά με σκοπό να καλλιεργηθεί η φιλαναγνωσία και να περάσουμε όλοι μαζί μια όμορφη και δημιουργική ημέρα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιερώθηκε το 1966, από την ΙΒΒΥ (Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα), την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστια Ο IANOS με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με την Sxoli Xatzivei/Σχολή Χατζήβεη και 13 εκδοτικούς οίκους.

Σας περιμένουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου