Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Εργαστήρι μετά περιπάτου με αφορμή το βιβλίο «Ο Θεός Διόνυσος και οι πειρατές»




Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σας καλεί τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 5.30 το απόγευμα στην παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων με αφορμή το  βιβλίο «Ο Θεός Διόνυσος και οι πειρατές-ένα ταξίδι στον μύθο και στην ιστορία μέσα από το παραμύθι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του Μουσείου.
Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικός περίπατος στην Πλάκα.
 
 Στο εργαστήρι θα δοθούν ιδέες πώς μπορεί η μυθολογία, η ιστορία και η λογοτεχνία να αποτελέσουν αφορμές για δράσεις και σχέδια εργασίας, μέσα από δραστηριότητες με νόημα, και με ενδιαφέρον για τα παιδιά.
Για το βιβλίο στην εκπαιδευτική διαδικασία θα μιλήσουν και θα παρουσιάσουν σχετικές δράσεις και προγράμματα για την αξιοποίησή του η Ιωάννα Δεκατρή, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Γ΄ Δ. Δ.Ε. Αθήνας και η Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δ/νσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

Ο συγγραφέας του βιβλίου Κώστας Στοφόρος θα παρουσιάσει το πρόγραμμα που υλοποιείται στο Μουσείο με αφορμή το συγκεκριμένο βιβλίο.
Πρόκειται για μια πειρατική περιπέτεια -κυνήγι θησαυρού που ξετυλίγεται στα στενά της Πλάκας που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές/τριες να ανακαλύψουν με παιγνιώδη τρόπο πτυχές της μυθολογίας και της τοπικής ιστορίας.

Είσοδος ελεύθερη
Κράτηση θέσεων: info@ekedisy.gr
Πλη­ρο­φο­ρίες: Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα - 210 3250341


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου