Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Η Εβίτα και οι Museum Friends






Τη Δευτέρα που μας πέρασε είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης τον συγγραφέα και εικονογράφο  Κωστή Μακρή.

 Image may contain: 1 person
Με αφορμή το βιβλίο του «Η Εβίτα που νίκησε τα Αποθαρρύνια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα εξαιρετικό και πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήριο από την μουσειοπαιδαγωγό Τίνα Χαραλάμπους -Περδίκη από το Museum Friends.


Ανακαλύψαμε εκ νέου ένα όμορφο βιβλίο, σκεφτήκαμε πολλά, παίξαμε, ψυχαγωγηθήκαμε. Έτσι έπρεπε να είναι η μάθηση. Όλο χαμόγελα!
 
Το  δημιουργεί μοναδικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εμπειρίες στους χώρους των μουσείων και των ευρύτερων πολιτισμικών μονάδων της χώρας μας.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς φορείς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, στα παιδιά και τις οικογένειες τους, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μια συναρπαστική μουσειακή εμπειρία.







Η φιλοσοφία του Museum Friends υποστηρίζει την αρχή του σεβασμού της ατομικότητας των παιδιών, των εφήβων αλλά και των ενηλίκων, οι οποίοι με κατάλληλη βοήθεια θα αξιοποιήσουν ολόκληρο το δυναμικό τους, ώστε να κατανοήσουν και να απολαύσουν το πολιτισμικό τους περιβάλλον, αλλά και να αναπτύξουν την κοινωνική τους συνείδηση ως ενεργοί πολίτες.

Τα μουσεία, ως φορείς πλούσιοι σε μηνύματα και εμπειρίες εκπαιδευτικού χαρακτήρα, αποτελούν ένα γόνιμο έδαφος αξιοποίησης αυτού του δυναμικού.

 
(Κεραμεικού 4A, Παράδεισος Αμαρουσίου, 151 25 - Tηλ. 210 8056064 & 6932840407)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου