Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού



Την Παρασκευή 7 Απριλιου είχα τη χαρά να βρεθώ στο 18ο Δημοτικό Σχολείο του Κορυδαλλού και να συζητήσω με τα παιδιά για δυο βιβλία μου που ήδη είχαν διαβάσει:

-Με τα παιδιά 1ης, 2ας και 3ης Δημοτικού για το βιβλίο "Ο Θεός Δίονυσος και οι πειρατές" (έκδοση του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης)


-Με τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων για τον "Κώδικα της Λέρου" (εκδόσεις Κέδρος)

Ξέρω πως μερικές φορές τα λόγια μοιάζουν τυπικά: Τι καλά περάσαμε, τι ωραία ατμόσφαιρα, τι καταπληκτικά παιδιά κλπ
Μόνο που αυτή τη φορά τα λόγια δεν είναι καθόλου τυπικά. Ήταν τόση η χαρά και η συγκίνησή μου για το πόσο ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις, απόψεις και ερωτήσεις είχαν τα παιδιά για τα δυο βιβλία. Η δουλειά που γίνεται στο σπίτι και στο σχολείο ήταν ολοφάνερη...


Το 18ο Δημοτικό σχολείο του Κορυδαλλού είανι ένα μικρό, οικογενειακό σχολείο. Νομίζω έτσι θα έπρεπε να είναι όλα τα σχολεία. Με τη ζεστασιά και την  αγάπη που προσφέρει ένα σπίτι. Με την προσπάθεια -ακόμη και μια μικρή αποθήκη να μεταμορφωθεί σε δανειστική βιβλιοθήκη.

Ήταν τόσο ζεστή η φιλοξενία. Και τα δώρα που σκέφτηκαν να μου δώσουν: Λουλούδια και ποιήματα . Σελιδοδείκτες φτιαγμένοι από τα παιδιά. 


Διάβαζα σήμερα το πρωί το βιβλίο -δώρο. "Η εποχή των λέξεων" της Ελένης Λιντζαροπούλου (εκδόσεις των Φίλων). Νομίζω δεν μπορύσε να υπάρξει κάτι πιο εύστοχο και πιο ζεστό, όταν μάλιστα από τα τελευταία που είπα στα παιδιά πριν φύγω ήταν να διαβάζουν ποίηση.
Διαβάζω κι εγώ την "Εποχή":

Ανθίζουν λουλούδια
στα ρείθρα
και δεν μπορεί
να γεννηθεί
μια αλήθεια
στον άνεμο;

Μπορεί! Απαντάω. Απόδειξη τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του 18ου Δημοτικού Κορυδαλλού.



Και μερικά σχόλια από γονείς και εκπαιδευτικούς:

"Την Παρασκευή 7 Απριλίου είχαμε την τιμή και τη χαρά να επισκεφθεί το σχολείο μας ο συγγραφέας Κώστας Στοφόρος. Τον ευχαριστούμε για την πρόθυμη προσφορά της παρουσίας του και την ακούραστη διάθεσή του για επικοινωνία με τα παιδιά.
Η ημέρα παιδικού βιβλίου ήταν μια πραγματική γιορτή!"

"... πέρασε πολύ ευχάριστα η ώρα!!! κράτησε το ενδιαφέρον των παιδιών, μικρότερων και μεγαλύτερων, με ιστορίες ιδιαίτερες αλλά ταυτόχρονα είχε πολλή διάθεση να ακούσει τα ίδια τα παιδιά..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου