Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Εργαστήριο για την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων με την Πέγκυ Φούρκα



Εργαστήριο για την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων
στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τη Τρίτη 2 Μαΐου στις 6 το απόγευμα το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23 , Πλάκα – Στάση Μετρό Ακρόπολη) στο πλαίσιο του κύκλου «Συγγραφείς στα θρανία» σας καλεί για να ανακαλύψουμε τον κόσμο της εικονογράφησης παιδικών βιβλίων με ξεναγό μας την Πέγκυ Φούρκα.
Αποτέλεσμα εικόνας για Πέγκυ φουρκαΜε αφορμή τα βιβλία της «Περιπέτεια στο Τσαμπουκαλονήσι» και «Περιπέτεια στην Καλλιτεχνούπολη» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός θα μάθουμε πως προσεγγίζεται εικαστικά ένα βιβλίο, πως ζωντανεύουν οι ήρωές του, αλλά και πως θα μπορούσαμε οι ίδιοι με απλούς τρόπους να εικονογραφήσουμε τη δική μας ιστορία.
Το Σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μεταπτυχιακούς σπουδαστές των παιδαγωγικών σχολών, σε γονείς αλλά και σε όσους αγαπούν το παιδικό βιβλίο.

Η Πέγκυ Φούρκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει ελεύθερο σχέδιο, αγιογραφία, ιστορία της τέχνης και συντήρηση έργων τέχνης σε ιδιωτικές σχολές καλών τεχνών και στη σχολή αγιογραφίας του Δημήτρη Χατζηαποστόλου. Από το 1996 είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων και συνεργάζεται με αξιόλογους εκδότες και συγγραφείς. Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για την εικονογράφηση διδακτικού υλικού (Θρησκευτικά Γ’ δημοτικού και Μελέτη Περιβάλλοντος Α’Δημοτικού). Στον χώρο της αγιογραφίας έχει ασχοληθεί κυρίως με την αγιογράφηση φορητών εικόνων. Πολλές εικόνες της κυκλοφορούν και σε ευχετήριες κάρτες.
Το 2006 αγιογράφησε το τέμπλο του ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου στην Πελλοπόννησο. Από το 2013 συνεργάζεται με την Μητρόπολη Δημητριάδος κι έχει
εικονογραφήσει πέντε κατηχητικά βοηθήματα.
Το παιδικό βιβλίο αποτελεί για εκείνη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Το 2009
εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο της με τίτλο: «Περιπέτεια στην Τραυματούπολη» με κείμενα και εικονογράφηση της ίδιας και ακολούθησαν άλλα τρία βιβλία, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός. Το βιβλίο της: ¨Περιπέτεια στο Τσαμπουκαλονήσι» με θέμα το σχολικό εκφοβισμό, έγινε best seller σε Ελλάδα και
Κύπρο και ανέβηκε με επιτυχία στο θέατρο «Αργώ» της Αιμιλίας Υψηλάντη την περίοδο 2015-2016. Το πρώτο της βιβλίο με θέματα από την ορθόδοξη πίστη και παράδοση: «Το Αλφαβητάρι του Ουρανού» κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες από τις εκδόσεις Ουρανός και έγινε best seller. Οι εικόνες της ζωντανεύουν σε δύο παιδικές εφημερίδεςτης  «Real News» και της εφημερίδας «Ορθόδοξη Αλήθεια» .Σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους, επισκέπτεται σχολεία σε όλη την Ελλάδα και μοιράζεται με τα παιδιά τα μυστικά της εικονογράφησης και τη χαρά της δημιουργίας.
Αποτέλεσμα εικόνας για Πέγκυ φουρκα
Είσοδος ελεύθερη
Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις συμμετοχής
Κράτηση θέσεων: info@ekedisy.gr
Πλη­ρο­φο­ρίες: Μου­σείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα - 210 3250341

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου