Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη



Αποτέλεσμα εικόνας για 14η διεθνής έκθεση βιβλίου

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης με αφορμή τη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζει μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων, από τις 10 έως τις 14 Μαΐου.


Αποτέλεσμα εικόνας για 14η διεθνής έκθεση βιβλίουΣτο πλαίσιο των δράσεων θα πραγματοποιηθούν: Ημερίδα, Παρουσιάσεις βιβλίων, Βιωματικά εργαστήρια και δράσεις στην 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου .

 
Τις ημέρες και τις ώρες λειτουργίας της Έκθεσης θα μπορείτε επισκεφθείτε το περίπτερο του Μουσείου (ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 13 - Stand 67) να ενημερωθείτε για τις δράσεις, τα προγράμματα και τις εκδηλώσεις του, να γνωρίσετε τις εκδόσεις του και να δείτε εκθέματα που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της έκθεσης. Θα πραγματοποιηθούν ακόμη εργαστήρια δημιουργικής γραφής, εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο «Τι θα πάρω μαζί μου φεύγοντας» και  Το Γονείς Συνεχίζουμε (συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων του Ασύλου του Παιδιού και με την ΟΜΕΠ Θεσσαλονίκης) για τα οποία θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.








Το πρωί της Πέμπτης 11 Μαΐου θα υλοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ο θεός Διόνυσος στη Θεσσαλονίκη» για σχολεία που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί σειρά εκδηλώσεων από το Μουσείο στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά:

1. Τετάρτη 10 Μαΐου 20017,  19:00-21:00, Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκη


Εκδήλωση-Παρουσίαση βιβλίου,
«Τι θα πάρω μαζί μου φεύγοντας;
Μια πρόταση για την προσέγγιση του Προσφυγικού ζητήματος»

  Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης την Τετάρτη 10 Μαΐου και ώρα, στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Νίκης 63)  παρουσιάζει με αφορμή  το βιβλίο «Τι θα πάρω μαζί μου φεύγοντας»  (Ν. Κάντζου, Φ. Νικολούδη, Εκδόσεις Μουσείου Σχολικής Ζωής του ΕΚΕΔΙΣΥ, 2017) εκδήλωση με θέμα:.

«Τι θα πάρω μαζί μου φεύγοντας;
Μια πρόταση για την προσέγγιση του Προσφυγικού ζητήματος»

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση στη σύγχρονη εκδοχή του κοινωνικού ζητήματος της προσφυγιάς, η απόκτηση ενσυναίσθησης απέναντι στις δυσκολίες που περνάνε εκατομμύρια συνάνθρωποί μας και η κατανόηση του δικαιώματος κάθε ανθρώπου για μια καλύτερη ζωή ανεξάρτητα από τον τόπο καταγωγής ή διαμονής, με απώτερο σκοπό την προσέγγιση του προσφυγικού ζητήματος με ευαισθησία στην καθημερινή διδακτική πρακτική.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα: http://wp.me/p4fkZN-27f
Είσοδος Ελεύθερη


2.      Πέμπτη 11 Μαίου, 9:00-14:00, Πολεμικό Μουσείο, Παράρτημα Θεσσαλονίκης

Διοργάνωση Ημερίδας   στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων
Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Πολεμικό Μουσείο Παράρτημα Θεσσαλονίκης με τη στήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιήσουν Ημερίδα, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με θέμα:

Πάμε Μουσείο με το σχολείο; Τρόποι και μέθοδοι προσέγγισης και εκπαιδευτικής αξιοποίησης των μουσειακών χώρων

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα: http://wp.me/p4fkZN-27l

Είσοδος Ελεύθερη, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο info@ekedisy.gr


3. Σάββατο 13 Μαΐου, 10:00-14:00, Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκη


Βιωματικό Σεμινάριο για τις Persona Dolls | Μια μεθοδολογία για την προσέγγιση της διαφορετικότητας και της πρόληψης του σχολικού εκφοβισμού

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η μύηση των συμμετεχόντων στη μεθοδολογία των Persona Dolls και η ανάπτυξη δεξιοτήτων εφαρμογής της στην εκπαιδευτική διαδικασία για την προσέγγιση σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων όπως το ζήτημα της Διαφορετικότητας το οποίο μπορεί να αφορά ποικίλους τομείς της ανθρώπινης ζωής, την Πρόληψη της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και την προσέγγιση του Προσφυγικού ζητήματος.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί κάνοντας χρήση μεθόδων και τεχνικών όπως της διάλεξης, συζήτησης, εργασίας σε ομάδες, υπόδυσης ρόλων και εμψύχωση κούκλας και χρήσης των persona dolls.

Επιμορφώτρια: Κατερίνα Καζέλα, Δρ. Παιδαγωγικών Επιστημών, Σχολική Σύμβουλος

Mε οικονομική συμμετοχή

Εγγραφές: Συμπληρώστε το έντυπο συμμετοχής και αποστείλετέ το με ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@ekedisy.gr
Δείτε αναλυτικά πληροφορίες: http://wp.me/p4fkZN-26J

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου