Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Παραμυθιού στο Χαλάνδρι με Μικρασιάτικα Παραμύθια



Δήμος Χαλανδρίου & 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Χαλανδρίου  σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού διοργανώνει από τις 13 έως τις 16 Μαΐου Φεστιβάλ Παραμυθιού

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε τις δράσεις του τον Μάρτιο 2017 με σεμινάρια των εκπαιδευτικών και εργαστήρια σε σχολεία (1ο, 3ο, 4ο & 9ο Δημοτικό  Χαλανδρίου) με σκοπό οι μαθητές να καλλιεργήσουν την δημιουργικότητα τους, να γνωρίσουν την τοπική ιστορία και τέλος να φτιάξουν το δικό τους παραμύθι.
Το Σχολείο μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου και η έναρξη του Φεστιβάλ Παραμυθιού θα γίνει στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου.

Σας προσκαλούμε σε μια παραμυθένια βόλτα το Σάββατο 13 Μαΐου στις 7 μ.μ. στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου  για να παρακολουθήσουμε:
·         Το Παραμύθι της Μικράς Ασίας  από τους μαθητές των τμημάτων Β2 και  ΣΤ1. Δραματοποιημένη παρουσίαση του παραμυθιού που έφτιαξαν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς.

·         «Μικρασιάτικα ακούσματα». Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών της Μικράς Ασίας με συνοδεία ζωντανής μουσικής. Περιπέτειες απλών ανθρώπων, καμώματα βασιλιάδων, σκέψεις ζώων και σοφά λόγια του Χότζα θα ζωντανέψουν μέσα από μία μουσική αφήγηση, με παλιές ιστορίες, παραμύθια και τραγούδια της Μικράς Ασίας. Αφήγηση: Αφροδίτη Χαραλαμπάκη Μουσική: Μαρία Κοτσίρη.
Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου