Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Μια μικρή βιβλιοφάγος

 

Μικρούλα κι αδύνατη, με πανέξυπνο βλέμμα, μαθήτρια της ΣΤ Δημοτικού με καταγωγή από τη Σάμο. ήρθε προχθές με το σχολείο της στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπάιδευσης για να παρακολουθήσει το πρόγραμμα "Περπατάω με την τάξη μου στη Πλάκα".

Από την πρώτη στιγμή μου έκαναν εντύπωση οι γνώσεις και οι εύστροφες απαντήσεις της. Όλη η τάξη συμμετείχε με ενθουσιασμό στον περίαπτο και οι δάσκαλοι ήταν εκεί να συμμετέχουν διακριτικά και να δίνουν χώρο στα παιδιά με γνώση και αγάπη.

Δεν ξέρετε πόση χαρά νιώθω όταν βρίσκοαμια παρέα με τέτοια παιδιά και εκπαιδευτικούς! Ο περίπατος μακραίνει και οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν.

Ηέκπληξη με περίμενε στο τέλος από τη μικρή μαθήτρια που όχι μόνο ακτάγεται από την αγαπημένη Σάμο, αλλά είναι και μια μικρή βιβλιοφάγος!
Όπως μου είπε -και διαπίστωσα- διατηρεί το δικό της μπλογκ για βιβλία που έσπευσα να επισκεφθώ. Πραγματικά ξεχωριστό. Χωρίς μεγαλοστομίες. απλά αν μοιράζεται την αγάπη της για ό,τι διαβάζει. έτσι είπα να σας το προτείνω να κάνετε από εκεί μια επίσκεψη.
Τέτοια παιδιά είναι το μέλλον μας...

Το μπλογκ λέγεται e-βιβλιοφάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου