Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Η Κίνα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης!


Η Κίνα συναντά την Ελλάδα
μέσα από τη Μουσική και την Παιδεία


Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και ο Οργανισμός Meet Culture σας προσκαλούν τη Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 13.30 σε μια ξεχωριστή εκδήλωση/ συνάντηση δυο πολιτισμών: Της Κίνας και της Ελλάδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης (Τριπόδων 23, Πλάκα)

Θα παρουσιαστεί Σεμινάριο με θέμα το Meet Greece Music Journey -μία παραγωγή της εταιρίας Post Scriptum σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και τον οργανισμό Meet Culture με σκοπό την βαθύτερη κατανόηση και γνώση των δύο πολιτισμών, Κίνας και Ελλάδας, μέσα από την τέχνη και τη μουσική.
Παράλληλα, από την πλευρά του Μουσείου θα παρουσιαστεί το δραματοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα«Το παλιό Σχολείο», που αφορά στην ιστορία της Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Πληροφορίες:
Τηλέφωνο 210-3250341/ info@ekedisy.gr

Αποτέλεσμα εικόνας για Οργανισμός Meet Culture ΚίναΑποτέλεσμα εικόνας για Οργανισμός Meet Culture Κίνα

Σημειώνουμε ακόμη ότι το βράδυ της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής μουσική εκδήλωση: 
Δύο κορυφαίοι Κινέζοι μουσικοί (Chang Jing (Guzheng) / Zhang Di (Chinese Flutes)) σε συνεργασία με τέσσερις εξαιρετικούς Έλληνες καλλιτέχνες (Αλίκη Μαρκαντωνάτου (Αρχαιοελληνική λύρα) / Αρετή Μίγγου (Κρουστά) / Παν Καπερνέκα (Φωνητικά & Φλογέρα) / Αθηνά Χιώτη (Φωνητικά)) κι ένα φημισμένο Ισπανό μουσικό(Luis Paniagua (Λύρα &Φωνητικά)) θα παρουσιάσουν ένα υψηλής ποιότητας μουσικό θέαμα με επιρροές από την Ελλάδα και την Κίνα, όπως συνέβη και το 2015 στο πλαίσιο του τελευταίου Meet Culture Music Travel που διοργανώθηκε στην Ελλάδα.

Το 2015 ένα ιστορικό μουσικό ταξίδι ξεκίνησε. Κινέζοι μουσικοί έρχονται από την πατρίδα τους στην χώρα μας για να συναντήσουν σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες, και το πρώτο ελληνο-κινεζικό συνεργατικό μουσικό άλμπουμ με τίτλο AEGEAN είναι πλέον γεγονός. Το 2016, αυτό το μουσικό ταξίδι επέστρεψε από την Ελλάδα πίσω στην Κίνα. Ένας κύκλος ολοκληρώθηκε με επιτυχία ανάμεσα στους δύο πολιτισμούς, ένα πρωτόγνωρο και σπουδαίο πολιτιστικό ταξίδι!

Χάρη σε αυτά τα μουσικά ταξίδια σε Κίνα (2015) και Ελλάδα (2016), οι καλλιτέχνες και των δύο χωρών βίωσαν μία βαθιά, άνευ προηγουμένου συνεργασία που συνέβαλε στην αμοιβαία κατανόηση των δύο πολιτισμών και λαών. Η μουσική εκδήλωση με τίτλο "China Meets Greece” θα συνεχίσει την εποικοδομητική αυτή πολιτιστική ανταλλαγή, ενώ οι μουσικές εκτελέσεις που θα ακουστούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα είναι βασισμένες στο άλμπουμ AEGEAN αλλά και σε αυτοσχεδιασμούς των μουσικών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου