Στις 30 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.
Σας περιμένουμε κάθε Σαββατοκύριακο με διασκεδαστικές αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά απο 18 μηνών έως 8 ετών. Εικαστικά, παραμύθια, μουσικοκινητική, ρομποτική, φυσικές επιστήμες, βιωματικές δράσεις και πολλά άλλα σας περιμένουν στον φιλόξενο χώρο του Μουσείου.  Αναλυτικά οι κύκλοι εργαστηρίων του Οκτωβρίου:

Μικροί Καλλιτέχνες
Βιωματικό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 4-7 ετών
Κάθε Σάββατο στις 11

Στο βιωματικό εργαστήρι «Μικροί Καλλιτέχνες», θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να παρατηρήσουμε και να επεξεργαστούμε διάφορες μορφές τέχνης, όπως την Ζωγραφική, την Γλυπτική, την Αρχιτεκτονική!
Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά θα ανακαλύπτουμε ένα έργο τέχνης και θα γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε!
Έπειτα θα μπορούμε όλοι μας να μεταμορφωνόμαστε σε μικρούς καλλιτέχνες, φτιάχνοντας τα δικά μας έργα τέχνης, διαλέγοντας διάφορα χρώματα και υλικά  και να τα παρουσιάζουμε ο ένας στον άλλο!
Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα μικρών καλλιτεχνών, δημιουργώντας κάθε φορά μοναδικά έργα τέχνης!!!
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, 11:00: «Κύκλοι» του Βασίλι Καντίνσκι
Πως θα νιώθατε αν ζούσατε σε έναν κόσμο γεμάτο κύκλους; Μικρούς, μεγάλους, χρωματιστούς και ανακατεμένους μεταξύ τους; Ας ανακαλύψουμε πως αυτοί οι κύκλοι συνδέονται ο ένας με τον άλλο, παίζοντας και δημιουργώντας ο καθένας τον δικό του μοναδικό κόσμο από πολλούς – πολλούς κύκλους!
Σάββατο 7 Οκτωβρίου, 11:00: «Έναστρη νύχτα» του Vincent Van Gogh
Θα παρατηρήσουμε καλά, τον πίνακα ζωγραφικής: «Έναστρη νύχτα». Θα προσπαθήσουμε να δούμε προσεκτικά τι υπάρχει μέσα σ’ αυτόν, ποιος μπορεί να ζει εκεί και πως ο ζωγράφος τον δημιούργησε! Τι να σκεφτόταν άραγε; Λέτε να είναι εύκολο κανείς να ζωγραφίσει έναν τέτοιο πίνακα; Εσείς θα αλλάζατε κάτι;
Ελάτε λοιπόν, έπειτα από την μικρή μας έρευνα να γίνουμε μικροί ζωγράφοι και να δημιουργήσουμε την δική μας έναστρη νύχτα!
Σάββατο 14 Οκτωβρίου, 17:00: «Μωσαϊκό τέχνης» του Antoni Gaudi
Τοποθετώντας μικρά κομμάτια από πλακάκια δίπλα – δίπλα και συνδυάζοντας χρώματα πολλά, ένας κύριος κατασκεύασε κάτι φανταστικό! Η τέχνη η οποία θα παρατηρήσουμε είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ χρωματιστή!
Ας ανακαλύψουμε πως λέγεται αυτό που έκανε, αν είναι εύκολο ή δύσκολο και αν θα άρεσε και σε εμάς να το κάνουμε! Πολύ άνθρωποι έχουν ενθουσιαστεί με την τέχνη αυτή και την έχουν χρησιμοποιήσει με πολλούς τρόπους σε διάφορα αντικείμενα! Είστε έτοιμοι να ανακαλύψουμε κι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;
Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 17:00: «Γεωμετρικός αμφορέας – Αγγειογραφία»
Ένας αμφορέας μας περιμένει στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.. Τι να σημαίνει αμφορέας και σε τι να χρησιμεύει; Επάνω του θα δούμε ζωγραφισμένα διάφορα σχέδια.. έρχεται από την Γεωμετρική εποχή! Ποια άραγε είναι η Γεωμετρική εποχή και γιατί ονομάζεται έτσι;
Όλα αυτά θα τα ανακαλύψουμε μαζί, και μάλιστα ο κάθε μικρός καλλιτέχνης θα φτιάξει τον δικό του ξεχωριστό αμφορέα!
Σάββατο 28 Οκτωβρίου, 17:00: «Φτερωτός Φίλος» του Αλέκου Φασιανού
Αυτή τη φορά δίνουμε ραντεβού στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, για να συναντήσουμε έναν φίλο φτερωτό, ο οποίος έχει να μας πει κάτι μοναδικό! Θα ανακαλύψουμε τι έχει να μας πει μέσα από διάφορα παιχνίδια και στο τέλος όλοι θα ζωντανέψουμε τον δικό μας φτερωτό φίλο!
Σας περιμένουμε!
Πληροφορίες – Κρατήσεις:
  •  Συμπληρώστε το έντυπο συμμετοχής και αποστείλετέ το με ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@ekedisy.gr
  • Τ: 2103250341
  • Ε: info@ekedisy.gr
Κόστος Συμμετοχής: 12€
50€ ο κύκλος (5 εργαστήρια)
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Προτεραιότητα κρατήσεων για συμμετοχή σε ολόκληρο κύκλο
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Διάρκεια 60 λεπτά
Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου, Νηπιαγωγός, Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Παραμυθοσάββατα
Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών 
Κάθε Σάββατο στις 12:00
Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-5 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.
Σάββατο 7 Οκτωβρίου, 12:00: Μήλα γύρω – γύρω, Στη Μέση Πορτοκάλι
Ένα πορτοκάλι βρίσκεται στη μέση μιας φρουτιέρας, περιτριγυρισμένο από πολλά μήλα! Νοιώθει κάπως παράξενα κι αμήχανα ανάμεσά τους! Άραγε θα μπορέσει να κάνει παρέα μαζί τους και να γίνουν φίλοι;
Ελάτε να το ανακαλύψουμε μαζί, μέσα από διάφορα παιχνίδια, δραστηριότητες, κατασκευές και όχι μόνο!
Σάββατο 14 Οκτωβρίου, 12:00: Το Σποράκι Ταξιδεύει
Ένα τόσο δα μικρό σποράκι ξεκινάει το ταξίδι του στις εποχές! Άραγε πως θα είναι η διαδρομή που θα κάνει; Θα καταφέρει να φυτρώσει και να μεγαλώσει;
Θα ανακαλύψουμε το συναρπαστικό ταξίδι του, θα παίξουμε και θα φυτέψουμε τα δικά μας σποράκια, τα οποία θα πάρουμε μαζί μας για να τα φροντίσουμε ώστε να μεγαλώσουν και να ανθίσουν!
Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 12:00: Άουτς!
Είναι φθινόπωρο! Ένας σκαντζόχοιρος, ετοιμάζει τη φωλιά του, με πολλά φύλλα για τον χειμώνα που έρχεται! Ώσπου μια μέρα…. Άουτς!!! Ένα μήλο προσγειώνεται στην πλάτη του και τώρα δεν χωράει στη φωλιά του.. Κάτι θα πρέπει να κάνει για αυτό!
Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τον φίλο μας τον σκαντζόχοιρο ώστε να μπορέσει να μπει στη φωλιά του! Θα γνωρίσουμε τους φίλους του και  θα παίξουμε όλοι μαζί!
Πληροφορίες – Κρατήσεις:
Κόστος Συμμετοχής: 12€
40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Διάρκεια 60 λεπτά
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Ελένη Αντωνοπούλου-Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου

Μικροί προγραμματιστές
Εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά 4 – 6 ετών
Κάθε Σάββατο στις 17:00

Το εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι σχεδιασμένο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4 και 6 ετών). Η εισαγωγή στην εκπαιδευτική ρομποτική και του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης γίνεται με τη χρήση της “έξυπνης μέλισσας “Bee-bot”. Η Bee-bot είναι ένα ρομπότ δαπέδου, το οποίο φέρει κουμπιά στο επάνω μέρος της και μπορεί να προγραμματιστεί για να κινείται με ακρίβεια στο χώρο προχωρώντας μπροστά, πίσω και στρίβοντας αριστερά, δεξιά.
Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες προσανατολισμού, λογικής σκέψης και μέτρησης αποστάσεων. Οι μαθητές παίζουν, εξασκούν τη φαντασία τους, ερευνούν, πειραματίζονται και επιλύουν μικρά προβλήματα με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο.
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, 17:00: Η “έξυπνη” μέλισσα Bee-bot εξερευνά το σχολείο!
Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις όλα τα μυστήρια που κρύβονται κρυμμένα μέσα σε ένα σχολείο; Προγραμμάτισε την “έξυπνη” μέλισσα Bee-bot να περιπλανηθεί στο σχολείο σου, βοήθησε την να λύσει τους γρίφους και τα αινίγματα του σχολείου και μια φανταστική ανακάλυψη σε περιμένει!
Σάββατο 7 Οκτωβρίου, 17:00: Ο ελέφαντας Έλμερ  και η μέλισσα
Bee-bot κυνηγούν τα χρώματα!
Μήπως είδατε τα χρώματα μου; Ο πολύχρωμος ελέφαντας Έλμερ έχασε όλα του τα χρώματα! Η “έξυπνη” μέλισσα Bee-bot είναι εδώ για να τον βοηθήσει να τα πάρει πίσω! Με την βοήθεια και την σωστή καθοδήγηση σου ο Έλμερ θα γίνει και πάλι πολύχρωμος!
Σάββατο 14 Οκτωβρίου, 17:00: Τα σχήματα το έσκασαν!
Τα σχήματα το έσκασαν! Μπορείς να προγραμματίσεις το “έξυπνο” ρομπότ να κινηθεί με προσοχή στους δρόμους της Σχηματοχώρας και να ανακαλύψει τον κύκλο, το τρίγωνο, το τετράγωνο και το ορθογώνιο; Τι θα γίνει άραγε αν τα σχήματα δεν επιστρέψουν στην πόλη τους;
Σάββατο 21 Οκτωβρίου, 17:00: Φτιάξε τη δική σου ιστορία…
Ώρα να πλάσεις την δική σου ιστορία! Δημιούργησε τον κόσμο της “έξυπνης” μέλισσας Bee-bot, φτιάχνοντας δισδιάστατες και τρισδιάστατες κατασκευές και προγραμμάτισε την όπως εσύ θέλεις! Άφησε ελεύθερη την φαντασία σου και το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα εκπληκτικό! Ένα διασκεδαστικό εργαστήρι γεμάτο κατασκευές και πειραματισμό!
Πληροφορίες – Κρατήσεις:
Κόστος Συμμετοχής: 15€
50€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Διάρκεια 60 λεπτά
Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια & Εμψύχωση: Χριστίνα Παπαγεωργίου


Παιχνιδοκαμώματα
Εργαστήρι για βρέφη 18 –28 μηνών  με στοιχεία messy και sensory play
Κάθε Κυριακή στις 11:00

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο, μέσα από τις αισθήσεις, σε ένα ταξίδι τον κόσμο των υλικών, με καινούριες υφές, χρώματα και ουσίες.  Με τη βοήθεια πάντα των γονέων, τα παιδιά γνωρίζουν σιγά σιγά πώς να εστιάζουν καλύτερα, να συγχρονίζουν χέρια, να ακούν σε παραγγέλματα, να περιεργάζονται και να συνεργάζονται.  Ένα άκρως βιωματικό, διασκεδαστικό εργαστήρι βασισμένο στο παιχνίδι, με στόχο την αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.
Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 11:00: «Από την κορφή ως τα νύχια», ECarle
Ελάτε να παίξουμε με το σώμα μας, παρέα με μικρά ζώα και μεγάλα, να πειραματιστούμε με πηλό και πλαστελίνη, να χορέψουμε και να γελάσουμε.
Κυριακή 8 Οκτωβρίου, 11:00: « Ο λαγός και η χελώνα», Αίσωπος
Γρήγορα ή αργά; Δυνατά ή σιγανά; Μουσικοκινητικά παιχνίδια ταχύτητας και έντασης για τους μικρούς μας φίλους.
Κυριακή 15 Οκτωβρίου, 11:00: «Ο γάτος», Δ. Σαμίου
Μια μουσική ιστορία μας ταξιδεύει σε μια παρέα ποντικιών..
Μεταμορφώσεις και κινητικά παιχνίδια ομάδας, παρέα πάντα με μουσική και τραγούδι.
Κυριακή 22 Οκτωβρίου, 11:00: «Μια κάμπια πολύ πεινασμένη», E.Carle
Πω πω φρούτα…ελάτε να τα γνωρίσουμε, να τα μετρήσουμε, να τα δημιουργήσουμε!
Μια μικρή κάμπια θα μας παρασύρει σε ένα δρόμο…πεντανόστιμο.
Θα φτιάξουμε τους δικούς μας αριθμούς, με παράξενα υλικά, υφές και χρώματα!
Πληροφορίες – Κρατήσεις:
Κόστος Συμμετοχής: 12€
40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Διάρκεια 60 λεπτά
Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Σταυρίνα Σαββινίδου


Μαγικά Πειράματα
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών
για παιδιά 5-8 ετών
Κάθε Κυριακή στις 11:00
Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας.  Τι είναι το φως, γιατί πατάμε στη γη και δεν πετάμε, πως μεγαλώνουν τα φυτά, πότε είναι μέρα και πότε νύχτα, τι υπάρχει πέρα από τον ουρανό, είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο εργαστήριο αυτό. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία, με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ). Οι Φυσικές Επιστήμες, εμπλέκουν ενεργά το παιδί σε διαδικασίες επιστημονικής μεθόδου (παρατήρηση, ταξινόμηση, πείραμα, μοντελοποίηση, κ.λπ), βοηθώντας το να ξεπεράσει τα γνωστικά εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παιδική σκέψη σε θέματα των Φυσικών Επιστημών.

Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 11:00: Τρύγος, Μούστος και κρασί
Έχετε αναρωτηθεί πως ένα τόσο γλυκό προϊόν μεταμορφώνεται σε μυρωδάτο κρασί; Στο πρώτο εργαστήριο του Φθινοπώρου σας περιμένουμε για να τρυγήσουμε, να πατήσουμε σταφύλια και να φτιάξουμε το δικό μας ξεχωριστό μούστο μελετώντας όλες τις χημικές διεργασίες.
Κυριακή 8 Οκτωβρίου, 11:00:  Η βροχή του φθινοπώρου
Ο Οκτώβριος είναι ο πιο βροχερός μήνα του έτους. Σας περιμένουμε σε αυτό το εργαστήριο, για να γνωρίσουμε όλα τα είδη σύννεφων και να φτιάξουμε τους δικούς μας υδρατμούς και τη δική μας βροχή! Η βροχή στο μικροσκόπιο του Μουσείου σχολικής ζωής και εκπαίδευσης
Κυριακή 22 Οκτωβρίου, 11:00:  Ανακαλύπτοντας τα φθινοπωρινά φύλλα
Πόσα δέντρα κρατούν τα φύλλα τους το φθινόπωρο και πόσα τα χάνουν; Τι συμβαίνει στα φύλλα που πέφτουν στη γη και σε τι μεταμορφώνονται; Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψουμε τη δομή των φύλλων, θα μάθουμε για τα φυλλοβόλα και τα αειθαλή δέντρα και θα παρατηρήσουμε τομές από διαφορετικά φύλλα στο μικροσκόπιο. Τελειώνοντας θα κατασκευάσουμε το δικό μας μοντέλο φύλλου.
Κυριακή 29 Οκτωβρίου, 11:00:  Ανακαλύπτοντας τη δομή και τη δράση του πετρελαίου
Πως μετατρέπονται οι ζωντανοί οργανισμοί σε υδρογονάνθρακες; Πόσο επικίνδυνο είναι το πετρέλαιο για την ανθρώπινη ζωή. Σας περιμένουμε στο τελευταίο εργαστήριο του μήνα για να γνωρίσουμε τα μυστικά του πετρελαίου και των υδρογονανθράκων, να παρατηρήσουμε από τι αποτελείται και να ανακαλύψουμε πως δημιουργείται.
Πληροφορίες – Κρατήσεις:
Κόστος Συμμετοχής: 12€
40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Διάρκεια 60 λεπτά
Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια & Εμψύχωση: Χαρίκλεια Θεοδωράκη


Σκανταλοτεχνίες
Πολυθεματικό εργαστήρι για παιδιά 3-5 ετών
Κάθε Κυριακή στις 12:00
Στόχος του εργαστηρίου η ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, μέσα από ιστορίες, παραμύθια, μύθους και εικόνες. Μέσα από τη δραματοποίηση της ιστορίας, με τη βοήθεια των μουσικών οργάνων, παρέα με το θεατρικό παιχνίδι και τα εικαστικά, αλλά και με πειράματα πολλά, ξεδιπλώνω τον ξεχωριστό μου χαρακτήρα,  παίζω και μαθαίνω.
Ένα πραγματικά δημιουργικό εργαστήρι, που δίνει την ευκαιρία στα παιδιά, να ασχοληθούν με τις τέχνες,  γνωρίζοντας το θέατρο, τη μουσική και τη ζωγραφική, να πειραματιστούν, και να διασκεδάσουν, ζωντανεύοντας μέσα από το παιχνίδι, όμορφες ιστορίες.
Διαθεματική προσέγγιση Οκτωβρίου : Μύθοι, ήθη, έθιμα του κόσμου

Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 12:00: Οι δύο λύκοι, Αμερική.
Γνωριμία με τα συναισθήματα. Αφήγηση ιστορίας, δραματοποιημένη κίνηση, θεατρικό παιχνίδι και μουσική αγωγή…κι η φαντασία ξεδιπλώνεται.
Κυριακή 8 Οκτωβρίου, 12:00: Ο μύθος για τα ψάρια Κοι , Κίνα.
Παιχνίδια ταχύτητας και δύναμης, μέσα από τη θεατρική αγωγή. Αφήγηση και ομαδικά, μουσικοκινητικά παιχνίδια.
Κυριακή 15 Οκτωβρίου, 12:00: Το κουτί της Πανδώρας, Ελλάδα.
Ταξιδεύουμε στην αρχαία Ελλάδα, μέσα από το θέατρο και τη μουσική και νωρίζουμε το μύθο της Περσεφόνης, μέσα από τη διάδραση.
Κυριακή 22 Οκτωβρίου, 12:00: Ο μύθος του ανθρώπου – πουλιού, Νησιά του Πάσχα
Ομαδικά παιχνίδια και κατασκευές , με άρωμα από Νησιά του Πάσχα.

Πληροφορίες – Κρατήσεις:
Κόστος Συμμετοχής: 12€
40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες
Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Διάρκεια 60 λεπτά
Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Σταυρίνα Σαββινίδου



Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών

 Κυριακή 8,22 Οκτωβρίου 11:00


Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!
Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους!
Φτάνοντας στο Μουσείο θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσουμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί  και θα φωτίσουμε  λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.
Έξω από το μουσείο θα χαρούμε όλοι μαζί τον αττικό ουρανό και το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια!
Κόστος Συμμετοχής: 20€, Eκπτώσεις στα αδέλφια
Διάρκεια: 2,5 ώρες
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων
Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης