Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Ντοματοκεφτέδες σε 15' από τον Γιάννη Μπαξεβάνη:

Όπως έχω υποσχεθεί και με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου, κάθε μέρα αυτή την εβδομάδα θα δημοσιεύω μια συνταγή από το βιβλίο μου 20 σεφ, 11 μαμάδες κι εγώ

Χθες μάλιστα έφτιαξα αυτούς τους ντοματοκεφτέδες -με τη συνταγή του μοναδικού Γιάννη Μπαξεβάνη- κι ήταν πεντανόστιμοι και εξαιρετικά εύκολοι στην εκτέλεση.
Είναι ένα ωραίο συνοδευτικό για όλη την οικογένεια (η φωτογραφία είναι από τη χθεσινή μου δημιουργία)


Ντοματοκεφτέδες σε 15' από τον Γιάννη Μπαξεβάνη 

Θα κόψουμε τις ντομάτες σε κύβους – μικρότερους από αυτούς που κόβουμε στη χωριάτικη σαλάτα -,θα κόψουμε κρεμμύδι και αυτό σε κύβους, λίγο πιο μικρούς, θα χοντροκόψουμε φύλλα μαϊντανού και δυόσμου. Θα ρίξουμε όλα αυτά σ’ ένα μπολ θα προσθέσουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Η ντομάτα, όπως όλα τα λαχανικά, μόλις της ρίξουμε αλάτι αρχίζει να βγάζει τα νερά της. Τότε εμείς θα ρίξουμε λίγο αλευράκι που θα γίνει μια ζύμη με τα υγρά της τομάτας. Θα βάλουμε το τηγάνι στη φωτιά με λίγο σπορέλαιο και θα τηγανίσουμε κουταλιές-κουταλιές τη ζύμη με τη τομάτα γυρίζοντας να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές. Θα βγάλουμε με μια σπατουλίτσα τους ντοματοκεφτέδες σε χαρτοπετσέτα και θα τους σερβίρουμε στο πιάτο.
ΥΛΙΚΑ
1 μικρό κρεμμύδι
40-50 φύλλα μαϊντανό
30-40 φύλλα δυόσμου
3 κουτ. σούπας αλεύρι
2 ώριμες ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι


Δείτε και τις κρέπες με σπανάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου