Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Ένα σχολείο διηγείται... με πολλή συγκίνηση...

Για τρίτη χρονιά είμαι κι εγώ μέρος αυτής της προσπάθειας που αναδεικνύει τη δημιουργικότητα των παιδιών από εκατοντάδες σχολεία της Ελλάδας και της ομογένειας. Πλησιάζει η τελετή βράβευσης και η συγκίνησή μας είναι μεγάλη. Σήμερα το απόγευμα έβλεπα και ξανάβλεπα μια εκπληκτική ταινία και η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη.
Τη θεωρώ ισάξια με ταινίες που έχουν βραβευτεί σε διάφορα Φεστιβάλ. και είναι δημιουργία των παιδιών. Που με αγάπη και μεράκι προσεγγίζουν ακόμη και δύσκολα κοινωνικά θέματα.
Προικισμένοι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα είναι σίγουρο πως έχουν στηρίξει τη δουλειά των παιδιών και έχουν εκπαιδεύσει πραγματικά.
Πέρα από προγράμματα, ύλη που "πρέπει να βγει", βαθμούς που θα μπουν, εξετάσεις και διαγωνίσματα που δοκιμάζουν τις αντοχές όλων μας.
Είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι εκεί. Στο Μουσείο της Ακρόπολης. Κι ελπίζω να είσαστε κι εσείς κοντά μας.....






Τελετή Βράβευσης
4ου  Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού
«Ένα σχολείο διηγείται»

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, οργανώνουν την τελετή απονομής των βραβείων του 4ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Ένα σχολείο διηγείται» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Νοεμβρίου από τις 11πμ στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης

Νηπιαγωγεία, Δημοτικά,Γυμνάσια, Λύκεια, Σχολεία Β΄ Ευκαιρίας από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια έλαβαν και αυτό τον χρόνο μέρος στον Διαγωνισμό με εξαιρετικές δημιουργίες των μαθητών. Με ταινίες μικρού μήκους, βίντεο, φωτοιστορίες, κόμικς, εικαστικές συνθέσεις οι μαθητές αφηγήθηκαν την ιστορία του σχολείου τους άλλοτε με συγκινητικό τρόπο άλλοτε με χιούμορ μα πάντα δείχνοντας την αγάπη τους στο σχολειό τους και στους δασκάλους τους.

Από τη Νέα Υόρκη μέχρι τις Καλυθιές Ρόδου, από το Κερατσίνι ως το Ισραηλτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, μέχρι το Κορδελιό, την Πέλλα, το Βελβεντό, τη Χαλκίδα, το Μοσχάτο κι άλλες γωνιές της Ελλάδας οι μαθητές έδειξαν ταλέντο και ευαισθησία. Πολλές από τις ταινίες θα μπορoύσαν να σταθούν ακόμη και σε μεγάλα φεστιβάλ!


Θα έχουμε την ευκαιρία όχι μόνο να τους βραβεύσουμε για τις δημιουργίες τους, αλλά και να γνωρίσουμε από κοντά όλα αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον της Ελλάδας!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου