Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Πρόσκληση για συγγραφή άρθρων στο περιοδικό «Εκπαίδευση & Θέατρο»

Αποτέλεσμα εικόνας για περιοδικό «Εκπαίδευση & Θέατρο»
 
 
περιοδικό «Εκπαίδευση & Θέατρο»
ISSN 1109-821X, journal@theatroedu.gr

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συγγραφή άρθρων για Τεύχος 19 –κυκλοφορεί 2018 (υπενθύμιση)
(Τα περιεχόμενα όλων των προηγούμενων Τευχών βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.TheatroEdu.gr.)

Άρθρα για δημοσίευση μπορούν να στέλνονται όλο το χρόνο, αλλά ειδικά για το επόμενο ΤΕΥΧΟΣ 19  καταληκτική ημερομηνία για υποβολή άρθρων είναι  η 10η ΔΕΚΕΜΒΡΙOY 2017.
Άρθρα που θα υποβληθούν αργότερα, ίσως δεν προλάβουν να εξεταστούν για το επόμενο τεύχος, οπότε θα ληφθούν υπόψη για μελλοντική έκδοση.

Όλα τα άρθρα κρίνονται ανώνυμα από διεθνή Επιστημονική-Συμβουλευτική Επιτροπή, (η σύνθεση της οποίας βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.TheatroEdu.gr ) και από Ειδικούς Επιστημονικούς Συνεργάτες για κάθε τεύχος.

Τα πεδία: Το περιοδικό καλύπτει όλους τους χώρους που φιλοξενούν τη συνύπαρξη της μάθησης και του θεάτρου/δράματος, όπως το θέατρο και γενικά οι παραστατικές τέχνες και η διδασκαλία τους, το θέατρο/δράμα ως εκπαιδευτικό μέσο και διδακτικό εργαλείο, το θέατρο στην κοινότητα και το θέατρο για την ανάπτυξη, το θέατρο ως κοινωνική παρέμβαση, θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα, δραματοθεραπεία, ψυχόδραμα, θεατρικό παιχνίδι, θέατρο και μουσεία, άλλα ζητήματα πρακτικής και έρευνας θεάτρου και παραστατικών τεχνών στην εκπαίδευση.

Οι ενότητες/στήλες που περιλαμβάνει το περιοδικό, με τις προδιαγραφές που θα πρέπει να λάβει υπόψη του όποιος επιθυμεί να στείλει υλικό προς δημοσίευση, είναι οι εξής:
α) Επιστημονική αρθρογραφία, πρωτότυπες έρευνες και θεωρητικά κείμενα, όπου το θεωρητικό υπόβαθρο και το ερευνητικό πλαίσιο θα πρέπει να είναι σαφή και τεκμηριωμένα (3500-4000 λέξεις, παραπομπές & βιβλιογραφία στο τέλος)
β) Περιγραφές - παρουσιάσεις καινοτόμων προγραμμάτων τα οποία υλοποιήθηκαν σε σχολεία ή άλλους χώρους, με συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς στόχους. Η προσωπική/υποκειμενική ματιά θα πρέπει να ισορροπεί με την ένταξη της έρευνας σε ένα θεωρητικό πλαίσιο (1500-2500 λέξεις, λεπτομερής περιγραφή στόχων, εφαρμογής, τελικής αξιολόγησης, βιβλιογραφία, φωτογραφίες).
γ) Ανταποκρίσεις από συνέδρια - σεμινάρια (1000 λέξεις, πλήρης τίτλος και φορέας, περιγραφή χαρακτηριστικών δραστηριοτήτων, αξιολόγηση, φωτογραφίες)
δ) Περιλήψεις διδακτορικών διατριβών που εκπονήθηκαν στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, με ιδιαίτερη έμφαση στο πεδίο του θεάτρου στην εκπαίδευση (800-1000 λέξεις).
ε) Παρουσιάσεις βιβλίων, ή άλλου εκπαιδευτικού υλικού κλπ. Η Συντακτική Επιτροπή δέχεται προτάσεις για παρουσίαση βιβλίων ή έτοιμες βιβλιοπαρουσιάσεις (300-500 λέξεις, πλήρεις παραπομπές, λεπτομερής περιγραφή περιεχομένου, εικόνα εξώφυλλο)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΡΘΡΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση journal@TheatroEdu.gr όλα τα παρακάτω
1) Στα ελληνικάσε ENA ενιαίο αρχείο WORD, γραμματοσειρά Calibri μέγεθος γραμμάτων 11, μονό διάστιχο. Στη κορυφή να αναγράφεται σε ποια  από τις παραπάνω ενότητες/στήλες ανήκει το κείμενο. Στη συνέχεια με πεζά και με την εξής σειρά: Ο τίτλος του άρθρου (και ο υπότιτλος αν υπάρχει), το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα (ή των συγγραφέων), τα στοιχεία επικοινωνίας (εμαιλ και κινητό), η περίληψη (200-250 λέξεις), λέξεις κλειδιά. Κατόπιν ακολουθεί  το πλήρες κείμενο και στο τέλος σύντομο βιογραφικό συγγραφέων (μέχρι150λέξεις). Όλες οι σημειώσεις, παραπομπές  και βιβλιογραφικές αναφορές αυστηρά με το σύστημα ΑΡΑ στο τέλος του κυρίως κειμένου πριν τα βιογραφικά (όχι στο κάτω μέρος της σελίδας)

2) Στα αγγλικά: Σε ΕΝΑ αρχείο WORD Calibri, 11, μονό διάστιχο με την εξής σειρά:  Ο τίτλος του άρθρου (και ο υπότιτλος αν υπάρχει), το ονοματεπώνυμο του συγγραφέα (ή των συγγραφέων),  η περίληψη 500 λέξεις, Λέξεις κλειδιάΒιογραφικά σημειώματα του/των συγγραφέων σε μορφή παραγράφου 100-140 λέξεις

3) Φωτογραφίες, σε υψηλή ανάλυση για εκτύπωση σε JPEGχωριστά από το κείμενο, αλλά με ένδειξη μέσα στο κέιμενο σε ποιο σημείο προτείνεται  να μπουν π.χ. σημειώνεται μέσα στο κείμενο Φωτο1, Φωτο 2 κλπ.

4) Απλή δήλωση για το αν το άρθρο έχει δημοσιευτεί αλλού ή αν έχει υποβληθεί και αλλού για δημοσίευση και κρίση και ποιος κατέχει τα δικαιώματα τόσο του κειμένου όσο και των φωτογραφιών.

Η Συντακτική Επιτροπή
Το Περιοδικό «Εκπαίδευση & Θέατρο» εκδίδεται από Συντακτική Επιτροπή
Ιδιοκτησία: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση www.TheatroEdu.gr      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου