Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Ο «Κώδικας της Λέρου» στις Βιβλιοδρομίες 2018



Ο «Κώδικας της Λέρου» στις Βιβλιοδρομίες 2018

Ο Κώδικας της Λέρου- Περιπέτεια στο νησί της Άρτεμης, του Κώστα Στοφόρου (εκδόσεις Κέδρος) είναι ανάμεσα στα τέσσερα βιβλία που επελέγησαν για τα παιδιά της 6ης Δημοτικού στις Βιβλιοδρομίες 2018, μαζί με το Φιλί της Λύκανιας της Λότης Πέτροβιτς -Ανδρουτσοπούλου (Πατάκης), το Δέλτα -Χι -Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων της Έρικας -Αγγέλικας Γαρμπή (Κόκκινη Κλωστή Δεμένη) και τον Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες του Ιουλίου Βερν (εκδόσεις Άγκυρα) .

Οι ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ είναι ένας Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανάγνωσης Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου που προκηρύσσεται από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα για 20ή χρονιά. Είναι ένα παιχνίδι, μια δραστηριότητα που απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών και τα οδηγεί στη χαρά και την απόλαυση. Τα παιδιά καλούνται να διαβάσουν τέσσερα (4) βιβλία τα οποία εντάσσονται σε μια ενιαία θεματική ενότητα και να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με τα βιβλία που διάβασαν.

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν όλοι οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού που φοιτούν σε Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία της Ελλάδας και της Κύπρου.

Λεπτομέρειες - Όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό

Στις ΒΙΒΛΙΟΔΡΟΜΙΕΣ τα παιδιά καλούνται να διαγωνισθούν ατομικά ή ομαδικά, έχοντας διαβάσει τα τέσσερα (4) βιβλία που έχουν οριστεί για την τάξη στην οποία φοιτούν.

Στην περίπτωση ομαδικής συμμετοχής, οι ομάδες θα αποτελούνται από έως τέσσερα (4) μέλη, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του διαγωνισμού. Για να είναι αποτελεσματική η συνεργασία της ομάδας, προτείνεται κάθε μέλος να έχει διαβάσει όλα τα βιβλία.

Οι Βιβλιοδρόμοι επιτρέπεται να κρατούν μαζί τους και να συμβουλεύονται τα βιβλία τους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Επιτρέπονται ακόμη σημειώσεις των παιδιών πάνω στα βιβλία, αρκεί να είναι μικρής έκτασης.

Οι Βιβλιοδρόμοι θα κληθούν να επεξεργαστούν γραπτά θέματα, σχετικά με τα βιβλία που διάβασαν. Με τον τρόπο αυτό κάθε Βιβλιοδρόμος αξιολογείται στην κατανόηση της δομής και της πλοκής του περιεχομένου των βιβλίων, των χαρακτήρων, αλλά και στην εμπέδωση της δημιουργικής πρόσληψης των αφηγηματικών και γλωσσικών στοιχείων.

Κάθε συμμετοχή, ατομική ή ομαδική,  μπορεί να συγκεντρώσει έως χίλια (1.000) μόρια. Ως επαρκείς θεωρούνται οι συμμετοχές των οποίων η βαθμολογία υπερβαίνει τα 600 μόρια.

Οι βαθμολογίες, τα θέματα και τα γραπτά του Διαγωνισμού δεν δημοσιοποιούνται.


Χρόνος και τόπος διεξαγωγής

Ως ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού έχει προγραμματιστεί η 27η Απριλίου 2018, ημέρα Παρασκευή.

Η διάρκεια διεξαγωγής του διαγωνισμού θα είναι δίωρη. Η ακριβής ώρα έναρξης και διεξαγωγής του διαγωνισμού θα γνωστοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για τους μαθητές των Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων της Αττικής ορίζεται ως εξεταστικό κέντρο τα Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ (Βάρη Αττικής).

Στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Κύπρο, θα ορισθούν εξεταστικά κέντρα στις περιοχές που θα συγκεντρώνουν τουλάχιστον πενήντα (50) Βιβλιοδρόμους.

Βράβευση των διαγωνιζομένων

Τα βραβεία και οι τιμητικές διακρίσεις θα επιδοθούν σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2018. Η ακριβής ημερομηνία και ο τόπος θα ανακοινωθούν κατά το σχολικό έτος 2018-2019.

Λεπτομέρειες για τα βραβεία εδώ:


Όλοι οι Βιβλιοδρόμοι θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο για τη συμμετοχή τους.

Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής

Οι μαθητές ή οι ομάδες μαθητών μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον διαγωνισμό έως τις 2 Μαρτίου 2018, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής.

Αλλαγές στη σύνθεση των ομάδων δεν μπορούν να γίνουν μετά την ηλεκτρονική υποβολή της φόρμας εγγραφής.


Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9656200: Δευτέρα ώρες 13:00 - 16:00 και Πέμπτη ώρες 12:00 - 16:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου