Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Από τους αρχαίους Έλληνες στα τζιερτζίδικα Ένας γευστικός Περίπατος στην Πλάκα

"Το σουβλάκι κατάγεται από το Αιγαίο και το έψηναν σε καλαμάκια στη Σαντορίνη πριν από 6.500 χρόνια!"
Αυτά και άλλα πολλά στον Κυριακάτικο περίπατο με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τη Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης σας προτείνει έναν γευστικό περίπατο στην Πλάκα.

Ξεκινώντας από την οδό Τριπόδων και περπατώντας μέσα από τα στενά της Πλάκας θα καταλήξουμε στο Μοναστηράκι και στη Στοά του Αττάλου ξετυλίγοντας την ιστορία της διατροφής και της γεύσης από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.

Μαζί μας και η διατροφολόγος Μαριέττα Μιχαήλ

Μέρα ελεύθερης εισόδου στα Μουσεία, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ποια μαγειρικά σκεύη χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες, όπως εκτίθενται στο Μουσείο της Στοάς του Αττάλου.

Αποτέλεσμα εικόνας για στοα ατταλου μαγειρικά σκέυη
Ακόμη:
Ποιες γεύσεις απολάμβαναν οι Αθηναίοι της εποχής του Περικλή;
Ποια μυστικά της διατροφής τους μας είναι χρήσιμα μέχρι σήμερα;
Ποια είναι η μεγαλύτερη λέξη -συνταγή όλων των εποχών;
Τι επιβίωσε μέσα από τις ταβέρνες της Πλάκας ως τις μέρες μας;
Ποια ήταν τα περίφημα τζιερτζίδικα;

Αποτέλεσμα εικόνας για τζιερτζίδικα

Πολλά τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε.

Στο τέλος του περιπάτου μας θα μοιραστούμε αρχαίες ελληνικές συνταγές.

Οδηγός μας θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Η συμμετοχή κοστίζει για τον κάθε περίπατο 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο

Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: info@ekedisy.gr


Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη. Τηλ. 2103250341

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου