Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Νέος γευστικός περίπατος στην Πλάκα στις 10 Φεβρουαρίου!


Μετά τη μεγάλη επιτυχία, και καθώς οι θέσεις είχαν κλείσει ήδη από τη Τετάρτη, ενώ πολλοί ακόμη φίλοι του Μουσείου ήθελαν να έρθουν, ο "Γευστικός Περίπατος στην Πλάκα με νοστιμιές από τη Λέσβο" θα επαναληφθεί το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου με εκκίνηση στις 13.00 το μεσημέρι από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.



Σήμερα περάσαμε πραγματικά όμορφα ενώ ξεχωριστή ήταν η υποδοχή από το παντοπωλείο Περί Λέσβου της οδού Αθηνάς, όπου δοκιμάσαμε εξαιρετικούς μεζέδες, όπως παστό κολιό, λαδοτύρι Μυτιλήνης, ελιές, αγουρέλαιο, λιαστές τομάτες, όλα ένα κι ένα.
Φυσικά δεν έλειψε το ούζο: Μαζί μας ήταν το ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου, ενώ δοκιμάσαμε και το αληθινά ξεχωριστό ούζο Ματαρέλλη από το Λισβόρι της Λέσβου όπου -όπως λέγεται -παράγεται ο καλύτερος γλυκάνισος του κόσμου!


Το ερχόμενο Σάββατο θα δοκιμάσουμε ούζο της γνωστής ποτοποιίας Βαρβαγιάννη.

Στον περίπατό μας είδαμε -και θα δούμε:
Διάσημα στέκια καλλιτεχνών και διανοουμένων, κουτούκια όπου σύχναζαν οι πλαιοί Αθηναίοι, ταβέρνες που γνωρίσαμε από τον κινηματογράφο. 

Θα μάθουμε ποια είναι η πιο παλιά ταβέρνα της Πλάκας, τα «παθήματα» του Παπαδιαμάντη, τα αγαπημένα στέκια του Ορέστη Μακρή, αλλά και ποιητών όπως ο Γιώργος Σεφέρης.




Θα μάθουμε τι ήταν τα τζιερτζίδικα και τι συνέβαινε όταν άνοιγαν τα καινούργια βαρέλια με κρασί στην Πλάκα.

Ο περίπατός μας θα ολοκληρωθεί στο παντοπωλείο Περί Λέσβου στην οδό Αθηνάς, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μοναδικά παραδοσιακά προϊόντα του νησιού και να γευτούμε το περίφημο ούζο του.



Οδηγός μας σε αυτό το γευστικό ταξίδι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.

Η συμμετοχή κοστίζει 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο

Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: info@ekedisy.gr

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη. Τηλ. 2103250341


Για να γνωρίσετε το Περί Λέσβου, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.perilesvou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου