Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Ανοιξιάτικος Κινηματογραφικός & Λογοτεχνικός Περίπατος στην Πλάκα




«Η Πέμπτη πόλη των Δωριέων- περιπέτεια στη Γκιώνα», το μυθιστόρημα μου για παιδιά και νέους (κάθε ηλικίας) που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος διαδραματίζεται στις μέρες των Πασχαλινών διακοπών. Ξεκινά την Κυριακή των Βαΐων και ολοκληρώνεται την Κυριακή του Θωμά στην Πλάκα, μπροστά στα σπίτια του Σεφέρη και του Παλαμά.




Έτσι η σκέψη ήταν αν γίνουν και δυο περίπατοι που ακολουθούν τα ίχνη του βιβλίου. Ο πρώτος πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου και ο επόμενος ακολουθεί:



Τη Κυριακή 15 Απριλίου - στις 12 το μεσημέρι, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνει κινηματογραφικό και λογοτεχνικό περίπατο στην ανοιξιάτικη Πλάκα.

Περπατώντας στα στενά της θα ανακαλύψουμε που βρίσκονται τα σπίτια μεγάλων Ελλήνων λογοτεχνών, θα αναζητήσουμε τα αγαπημένα τους στέκια και μέσα από κείμενα τους θα γνωρίσουμε μια διαφορετική πλευρά της πόλης.

Από τον Παλαμά, τον Σεφέρη, τον Παπαδιαμάντη, τον Βάρναλη, τον Τερζάκη, τον Λουντέμη μέχρι σύγχρονους ποιητές και πεζογράφους, η Πλάκα ήταν πάντα πηγή έμπνευσης για την Ελληνική Λογοτεχνία.

Παράλληλα υπήρξε το σκηνικό για δεκάδες ταινίες του Ελληνικού Κινηματογράφου.

Στον περίπατό μας θα μάθουμε που γυρίστηκαν σημαντικές ελληνικές ταινίες και επιστρέφοντας στο Μουσείο θα απολαύσουμε αποσπάσματα και σκηνές που γυρίστηκαν στην Πλάκα.  

Αποτέλεσμα εικόνας για βουγιουκλάκη παπαμιχαήλ διπλοπενιες

Υπεύθυνος προγράμματος Κώστας Στοφόρος, δημοσιογράφος -συγγραφέας.

Η συμμετοχή κοστίζει 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο
Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων: info@ekedisy.gr

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη. Τηλ. 2103250341

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου