Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Συναυλία αφιέρωμα στη Ζωή Κουρούκλη

Συναυλία αφιέρωμα στην Ζωίτσα Κουρούκλη
Διαβάζω μια παλιά της συνέντευξη στην Καθημερινή.
Θυμάμαι εκείνη τη μαγική φωνή της
Αφορμή μια συναυλία που γίνεται στις 2 Μαΐου και είναι αφιερωμένη σε εκείνη.
Τη Ζωή Κουρούκλη
Αποτέλεσμα εικόνας για Ζωιτσα κουρούκλη ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ"...Στο πατρικό της, ο Κώστας Βάρναλης έπινε τον απογευματινό του καφέ, ο Ιακωβίδης, ο Καπνίσης, ο Χαιρόπουλος ήταν επισκέπτες, όπως και πολλοί ηθοποιοί. Οι οικογενειακές φωτογραφίες στο σαλόνι της μαρτυρούν μεγάλο σόι. Η γιαγιά Ζωή Καλέντση είχε ρίζα από τον Διονύσιο Σολωμό. Άλλοι συγγενείς ήταν στην πολιτική, άλλοι κοσμοπολίτες. «Νονά μου ήταν η Μελίνα Μερκούρη, σύζυγος τότε του Παναγή Χαροκόπου. Ολη η υψηλή κοινωνία της εποχής περνούσε από το σαλόνι. Με βάφτισαν 4 ετών. Ο μπαμπάς μου είπε Ζωή–Χαρίκλεια θα είναι το όνομα του παιδιού, αλλά στην εκκλησία η Μελίνα πρόσθεσε και το Πηνελόπη. “Για να είναι πιστή σύζυγος, τα ονόματα σημαδεύουν τον άνθρωπο”, είπε, όταν τη ρώτησαν. Στην οικογένεια είχαμε τρία ονόματα γιατί είχαν βαφτιστεί από βασιλείς. Και να σκεφτείς ότι εγώ είμαι αριστερή.
Η μητέρα βλέπεις ήταν βενιζελική... Η Αρώνη και ο πρώτος της σύζυγος, ο Φέντια, ήταν επίσης φίλοι. Με έβγαλε στη σκηνή τριών ετών στο “Μουσούρη”, στα 8 έπαιξα στη Λυρική, στα 10 τραγουδούσα στην ΥΕΝΕΔ, στα 11 με ανακάλυψε ο Πλέσσας, μόλις είχε έρθει από την Αμερική. Τα θυμάμαι όλα, σαν τώρα...».
Η Zωή Kουρούκλη , μεγάλη φωνή που συνδέθηκε με τη δεκαετία του ΄60 με ιδιαίτερη αγάπη προς την τζαζ μουσική, έχει πίσω της μία σχετικά μικρή αλλά σημαντική δισκογραφική δουλειά.
Ξεκίνησε σαν παιδί θαύμα στο θέατρο παίζοντας και τραγουδώντας, μέχρι που την ανακάλυψε ο νεαρός τότε Μίμης Πλέσσας στα 11 της χρόνια. Μαζί ηχογραφούν τον πρώτο τους τραγούδι 45 στροφών.
Έκανε εμφανίσεις σε παλιές ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες σαν τραγουδίστρια ενώ το 1966 συνεργάστηκε και με το ποπ συγκρότημα The Stormies.
Άρχισε να εργάζεται σαν τραγουδίστρια στην Ελληνική Ραδιοφωνία.
Παράλληλα, είχε γυρίσει τον κόσμο εκπροσωπώντας την Ελλάδα στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ τραγουδιού εκείνης της εποχής, κερδίζοντας πολλές φορές το πρώτο βραβείο
Τιμώντας την πορεία της μέχρι σήμερα, μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής ενώνουν τις φωνές τους σε μια μοναδική συναυλία στο κλειστό γυμναστήριο Σπύρος Λούης στο Μαρούσι, για να μας θυμίσουν τις πιο δυνατές στιγμές της καριέρας της.
Διαβάστε όλη τη συνέντευξή της στην Καθημερινή
Θα τραγουδήσουν με αλφαβητική σειρά οι:
Λένα Αλκαίου,
Μπέσσυ Αργυράκη,
Χάρης Βαρθακούρης,
Ελένη Βιτάλη,
Γιοβάννα,
Δάκης,
Κλειώ Δενάρδου,
Στέλιος Διονυσίου,
Ηρώ,
Αλέκα Κανελλίδου,
Μαίρη Λίντα,
Γρηγόρης Μπιθικώτσης,
Εβελίνα Νικόλιζα,
Πένυ Ξενάκη,
Ρόμπερτ Ουϊλιαμς
Έλενα Περβενά,
Γιάννης Πετρόπουλος,
Γιώργος Πολυχρονιάδης,
Μάνος Πυροβολάκης,
Ραλλία,
Λάκης Τζορντανέλλι,
Έλενα Φερεντίνου,
Νίκος Φραγκίστας,
Τέρης Χρυσός,
Idols
Την επιμέλεια αλλά και παρουσίαση της βραδιάς έχει ο Μάκης Δελαπόρτας.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχουν αναλάβει ο Πάνος Δέρβος και ο Θάνος Γεωργουλάς.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη , 2 Μαΐου στο Κλειστό Γυμναστήριο Σπύρος Λούης στο Μαρούσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου