Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

"Μαθαίνω και παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου" στη Λάρισα


Την Τετάρτη 2/5/2018 από τις 8.30 έως τις 13.00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας θα πραγματοποιηθεί το 5ο Μαθητικό Συνέδριο «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου», όπου μετέχουν 700 μαθητές -σύνεδροι από σχολεία του Νομού Λάρισας.

 Στη διοργάνωση η οποία τελείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), ο Δήμος Λαρισαίων, ο Δήμος Τυρνάβου, η Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας- Διαχρονικό Μουσείο, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Λάρισας και άλλοι φορείς και θα είναι ανοιχτό να το παρακολουθήσει το κοινό όλης της πόλης, αλλά και κάθε εκπαιδευτική κοινότητα.
Το συνέδριο  εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Τοπικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Περιβάλλον, Παράδοση, Εκπαίδευση. Ερευνώντας το παρελθόν του τόπου μου, ενεργοποιούμαι για το μέλλον του», με φορέα – ιδρυτή τη Δ/νση Π.Ε. Λάρισας, αλλά και του νέου Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Βιομηχανική Κληρονομιά και Θεσσαλικά Τοπικά Προϊόντα», με φορείς– ιδρυτές τις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας  και Μαγνησίας, με σκοπό την στήριξη των εκπ/κών μελών (παλαιών, νέων ή μελλοντικών) των Δικτύων.
Στο Μαθητικό Συνέδριο οι μαθητές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνητικών δράσεών τους μέσα από τα Προγράμματα Σχολ. Δραστ. με θέμα τον Πολιτισμό. Βασικός σκοπός του συνεδρίου είναι να δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, να προβληματιστούν, να αναστοχαστούν, να ερευνήσουν, να συνθέσουν εργασίες και να αναδείξουν τα μνημεία, τα έθιμα και τα πανηγύρια του τόπου τους με το δικό τους μοναδικό τρόπο.
Τις εργασίες του Συνεδρίου θα πλαισιώσουν οι συνδιοργανωτές φορείς με βιωματικές δράσεις για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς: «Αναζητώντας τον κρυμμένο θησαυρό στο Ιστορικό Κέντρο της Λάρισας» από το Διαχρονικό Μουσείο, «Φιλοτεχνώ καρτ-ποσταλ με λαϊκά μοτίβα για να γνωρίσω στους μακρινούς φίλους μου τη Θεσσαλική Παράδοση» από το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, «Γνωρίζω όργανα και μουσικές του τόπου μας» Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Οι μικροί σύνεδροι αλλά και οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί θα πάρουν φάκελο με χρήσιμο υλικό για τον πολιτισμό του τόπου τους, που προσφέρουν οι συνδιοργανωτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου