Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Η Αγγελική Δαρλάση στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης



Μια συζήτηση με αφορμή «Το αγόρι στο θεωρείο»

Τη Δευτέρα 7 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στο πλαίσιο του κύκλου "Συγγραφείς στα θρανία", υποδεχόμαστε την Αγγελική Δαρλάση, όπου με αφορμή το βραβευμέ ο βιβλίο της «Το αγόρι στο θεωρείο», συζητάμε για τον τρόπο που προσεγγίζουμε την τέχνη και το θέατρο στο σχολείο.

Η συγγραφέας συζητά με τον Κώστα Στοφόρο και απαντά σε ερωτήσεις του κοινού, εφ’ όλης της ύλης.

Το βιβλίο τιμήθηκε με το βραβείο του καλύτερου εφηβικού – νεανικού βιβλίου από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τον Απρίλιο του 2018.

Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από το πραγματικό συμβάν της εγκατάστασης Μικρασιατών προσφύγων στο Δημοτικό θέατρο Αθηνών, το 1922.

Όπως σημειώνει η ίδια σε συνέντευξή της: «Η τέχνη νομίζω πως συχνά μας καθοδηγεί στο να βρεθούμε αντιμέτωποι με τους πιο μύχιους φόβους μας, να δούμε αυτό που πολλές φορές αρνούμαστε ∙  κάπως έτσι μπορούμε ν’ αναγνωρίσουμε και να κοιτάξουμε κατάματα  τα πρόσωπα των φαντασμάτων μας. Δρα υποβοηθητικά ώστε να χτίσουμε μια σχέση μαζί τους, μια σχέση που μπορεί να δράσει επουλωτικά κι άρα, κατά κάποιοι τρόπο, συμφιλιωτικά και παρηγορητικά. Την έχουμε ανάγκη την παρηγοριά οι άνθρωποι. Στο βιβλίο μου την έχουν ανάγκη τόσο εκείνοι που παίζουν στην παράσταση της «Τρικυμίας», όσο κι εκείνοι που την παρακολουθούν ο καθένας για τους δικούς του λόγους»
(Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στον "Δρόμο της Αριστεράς")

Είσοδος Ελεύθερη  

Κράτηση θέσεων: info@ekedisy.gr
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 -Πλάκα, Στάση Μετρό Ακρόπολη. Τηλ. 2103250341

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου