Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Το Πανδωδεκανησιακό Βραβείο στον «Κώδικα της Λέρου»




Το Πανδωδεκανησιακό Βραβείο στον «Κώδικα της Λέρου»

Η Κριτική Επιτροπή Απονομής Βραβείων του Κοινωνικού Συλλόγου Συμαίων «Ο Πανορμίτης», στη Συνεδρίαση της στις 16/3/2018, αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει το «Πανδωδεκανησιακό Βραβείο» στη μνήμη Δημοσθένη Χαβιαρά στο μυθιστόρημα του Κώστα Στοφόρου «Ο Κώδικας της Λέρου- Περιπέτεια στο νησί της Άρτεμης», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 και ώρα 7.00 μμ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγου (Κολοκοτρώνη 82, Πειραιάς)


Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Δημήτρης Ήσυχος, πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Λερίων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μια παρέα των παιδιών ταξιδεύει για τον Δεκαπενταύγουστο στη Λέρο.

Εκεί θα γνωρίσουν καινούργιους φίλους και θα ζήσουν μια επικίνδυνη περιπέτεια, αφού θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια αδίστακτη συμμορία για ένα έγγραφο μοναδικής σημασίας για την ιστορία του νησιού.
Ένα μυθιστόρημα γεμάτο καλοκαίρι, θάλασσα, ζήλιες και παιδικούς έρωτες, αλλά και ενηλίκους που συχνά φέρονται ως παιδιά.
Το βιβλίο απέκτησε δραματική επικαιρότητα μετά τα πρόσφατα γεγονότα με τους πρόσφυγες στη Λέρο και στο Φαρμακονήσι.
Ένας από τους ήρωές του είναι ο μικρός Ελίας, πρόσφυγας από τη Συρία. Μαζί με την οικογένειά του θα γνωρίσουν το σκληρό πρόσωπο της εποχής αλλά και τη ζεστασιά της αλληλεγγύης και της φιλίας.

Ο «Κώδικας της Λέρου» βρίσκεται ήδη στην 2η έκδοση.

Σημειώνεται ότι ήδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος «Η Πέμπτη πόλη των Δωριέων -περιπέτεια στη Γκιώνα», ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσει και το μυθιστόρημα «Στα ίχνη του Ομήρου -περιπέτεια στη Χίο» του ίδιου συγγραφέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου