Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Οι φίλες και τα χαμένα στέμματα, ένα ακόμη παραμύθι των Buzy Bees


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Μαριάννα που ήταν 4,5 χρονών και περπατούσε στη θάλασσα. Εκεί που περπατούσε βρήκε ένα στέμμα. Η Μαριάννα φόρεσε το στέμμα και της άρεσε. Το κράτησε για τον εαυτό της. Ούτε και έψαξε να βρει ποιανού ήταν.

Η Ελίζαμπεθ με τη Σίσσυ είχαν χάσει τα στέμματα τους και τα έψαχναν στην παραλία. Κατάλαβαν ότι η Μαριάννα είχε πάρει το στέμμα τους όταν την είδαν να το φοράει. Τότε μάλωσαν. Της είπαν: σε παρακαλώ δώσε μας πίσω τα στέμματα μας κι εμείς θα σου αγοράσουμε ένα άλλο στέμμα.

Τ¨οτε εμφανίστηκε ο Δημήτρης που ήταν παιδάκος και έλεγε όλο ψέμματα. Είπε ψέμματα στη Μαριάννα πως τα κορίτσια δεν θα της αγοράσουν άλλο στέμμα. Ήταν ψεύτικος ήρωας.

Η Μαριάννα έβαλε τιμωρία τον Δημήτρη σε μια σιδερένια φυλακή με πάρα πολλά φίλτρα και ένα μαγικό μπισκότο. Ο Δημήτρης ήπιε μαγικά φίλτρα για νερό και βούτηξε μέσα και το μπισκότο. Τότε μεταμορφώθηκε σε μισός βατράχι και μισός πόνυ.

Ο Δημήτρης τότε μετάνιωσε που είπε ψέμματα και αποφάσισε να κάνει κάτι καλό για την Ελίζαμπεθ και τη Σίσσυ. Έτσι όταν η Μαριάννα έβγαλε έναν νόμο πως οι δύο φίλες απαγορεύονταν να έχουν τα άλογά τους και τους τα πήραν σε μια φάρμα φυλακή, ο Δημήτρης τα έσωσε και τα πήγε πίσω στα δύο κορίτσια.

Μια μάγισσα που τον είδε, για τιμωρία τον έβαλε τιμωρία και τον μεταμόρφωσε σε: μισό τοίχο, μισό κύκλο, μισό αστέρι, μισή λάμπα, μισό βάτραχο και φυσικά μισό πόνυ.

Μετά η Μαριάννα έκανε αγώνα δρόμου με τις φίλες της και έχασε. Η Σίσσυ με την Ελίζαμπεθ, περίμεναν να κοιμηθεί η κουρασμένη χαμένη και τότε πήραν πίσω τα στέμματα τους.

Τότε ήταν που έπιασε μια μεγάλη φωτιά, από μια επικίνδυνη πέτρα που έβγαζε λάβα. Κάηκε σχεδόν όλη η γη και σώθηκε μόνο μια θάλασσα από χόρτο.

Οι φίλες έσωσαν τον Δημήτρη και πήγαν στο σπίτι της Ελίζαμπεθ. Η μαμά της η Στεφανία και ο μπαμπάς της ο Νϊκος τους περίμεναν, μαζί με την χαμένη κάλτσα και το κατοικίδιο που το έλεγαν Άννα. Έχτισαν έναν πύργο από πέτρες για να μην μπορεί να τον νικήσει η επικίνδυνη πέτρα.

Μετά ο Δημήτρης χάρισε ένα ωραίο φουστάνι στην Ελίζαμπεθ.

Το τέλειο αυτό παραμύθι έγραψαν με την βοήθεια της μαγικής τράπουλας των παραμυθιών, αφού μιλήσαμε για την εντιμότητα και την σημασία της: Η Ανδριάνα, ο Λευτέρης, Η Ιφιγένεια-Ελίζμαπεθ, Η Σίσσυ, και ο Χρήστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου